Alba: Şomerii din arealul „AIDA“ instruiţi în meserii de ospătar, ghid de turism sau peisagist-floricultor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA) face înscrieri pentru cursurile de formare a şomerilor din Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Vinţu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Berghin. Proiectul „Formare continuă pentru un viitor mai bun“ are o valoare de peste 2 milioane lei.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea resurselor umane şi valorificarea potenţialului de ocupare aferent forţei de muncă din spaţiul urban al judeţului prin intensificarea măsurilor active de ocupare durabilă şi promovarea şanselor egale de acces pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă, precum şi stimularea antreprenoriatului.

Şomerii pot participa la patru cursuri de calificare în meseria de ospătar, ghid de turism, cameristă, peisagist-floricultor, precum şi la două cursuri de specializare în meseria de somelier şi ghid naţional de turism.

Pentru şomerii interesaţi se organizează şi un curs de iniţiere în limba engleză.

„Noi organizăm deja consilierea şomerilor fără indemnizaţie. Înscrierile pentru cursurile de calificare se fac până la sfârşitul lunii mai atât la sediul nostru de pe strada Bucovinei, nr. 6, cât şi la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba. Cursurile vor începe în luna iunie şi se vor întinde pe o durată de doi ani de zile“, a precizat Crenguţa Man, responsabilul de proiect.

Cursurile sunt gratuite.

În urma proiectului 120 de şomeri vor fi spijiniţi în găsirea unui loc de muncă în domeniul turismului.

„Prin acest proiect, în arealul AIDA se va putea dezvolta partea de servicii care susţin activităţile turistice. Având în vedere patrimoniul istorico-cultural al acestei zone, de importanţă naţională şi internaţională, este nevoie de personal calificat şi specializat în acest domeniu, turismul fiind un sector economic cu un ridicat potenţial de revenire şi crestere în contextul economic actual“, a declarat primarul Mircea Hava, preşedintele Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite