Alba: Seminar despre eco-agricultură la Vinţu de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean organizează joi cel de-al doilea seminar din cadrul proiectului “Dezvoltă mediul rural în judeţul Alba – noi paşi spre bune practici şi durabilitate”, finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Seminarul, dedicat  cultivării cerealelor şi plantelor tehnice, se va desfăşura la sediul Primăriei comunei Vinţu de Jos, începând cu ora 11,00, tema sa fiind “Sistemul minim de lucrări. Eco-agricultura”.

Scopul întâlnirii este abordarea oportunităţilor de dezvoltare a afacerilor în domeniul cultivării cerealelor şi plantelor tehnice prin ferme mixte. Se încearcă astfel dezvoltarea unor canale de comunicare eficiente între producătorii de cereale din judeţul Alba şi specialiştii de la instituţiile publice judeţene, dar mai ales transmiterea într-un cadru profesional a prevederilor Politicii Agricole Comune referitoare la sectorul agricol cerealier european.

Seminarul va fi de asemenea cadrul pentru transmiterea de noi informaţii despre tehnicile moderne folosite în cultura cerealelor şi platelor tehnice, despre noile specii de cereale şi alte culturi energetice folosite pentru biocombustibili, despre idei de afaceri.

Sunt invitaţi să participe cultivatorii de cereale şi plante tehnice, micii fermieri şi specialiştii instituţiilor de profil din judeţul Alba. La finalul seminarului va fi organizată o vizită la un lot experimental de porumb din localitatea Vinţu de Jos.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite