Alba: Sanie pe timp de vară la Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul viitoarei staţiuni din Apuseni prevede amenajarea de instalaţii care pot fi folosite tot timpul anului. Turiştii vor putea zbura agăţaţi de un zmeu sau vor putea merge mai muli kilometri pe role sau biciclete.

Reprezentanţii firmei Mitcris Turism Plus SRL Oradea, iniţiatoarea proiectului în valoare de 43 milioane de euro de la Arieşeni, vor să aducă în Apuseni instalaţii de genul celor întâlnite în staţiuni din vestul Europei.

Săniuş în timpul verii

Este vorba, în primul rând, despre o instalaţie de săniuş pentru toate anotimpurile. „În multe ţări sunt utilizate instalaţiile de săniuş pentru toate anotimpurile, care prezintă o utilizare de peste 150.000 de ture pe sezon. Sistemul pentru săniuş este pe şine, iar fiecare dispozitiv pentru deplasare poate fi înfrânat în mod individual de către utilizator pentru a obţine viteza de deplasare dorită. Transportul saniei şi al turistului se face cu ajutorul unui sistem transportor propriu“, se afirmă în memoriul care susţine planul urbanistic zonal aprobat de Consiliul Judeţean Alba.

image

Proiectul mai prevede amenajarea unei trambuline şi a unui traseu pentru role. „Poate fi utilizat iarna ca pârtie de săniuş iar pe perioada verii de către rolleri, dar poate fi folosit şi ca traseu de mountainbike. Lungimea totală a traseului însumează aproximativ 4.000 metri“, se susţine în memoriu.

Instalaţie de zbor şi pârtie de tubing

O altă atracţie deosebită va fi instalaţia de zbor asemănătoare unui zmeu. Utilizatorii sunt traşi la înălţime pe un cablu împreună cu zmeul. Aparatul este sigur în ceea ce priveşte riscul căderii şi ancorat pe un tren de rulare care se desfăşoară pe cablu.

Din peisajul viitoarei staţiuni nu va lipsi nici pârtia de tubing (barcă gonflabilă), care poate fi utilizată atât iarna cât şi vara. În proiect se mai prevede construirea unui parc de joacă pentru copii şi a unei locaţii grill, unde familiile să poată servi masa. Restul amenajărilor se referă la case de vacanţă, restaurant şi spaţii administrative.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite