Alba: SIMULARE Ambarcaţiune surprinsă de o viitură pe râul Mureş. Echipajul, în pericol de înec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit scenariului, studenţii de la specializarea Educaţie Fizică şi Sportivă de la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia aveau misiunea de a salva de la înec echipajul unui vas plutitor de mici dimensiuni, surprins de apele învolburate ale Mureşului.

Echipajul ambarcaţiunii era în pericol de înec, după ce a fost surprins de o viitură pe râul Mureş. În ipostaza de salvatori au fost 60 de studenţi de la specializarea Educaţie Fizică şi Sportivă de la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Exerciţiul  demonstrativ a avut loc astăzi, la orele prânzului, pe râul Mureş, pe raza localităţii Ciugud.

Tinerii au fost iniţiaţi de specialişti, timp de 3 zile, pe lacul de la Daia Română. Sâmbătă, este prevăzută o coborâre pe cursul râului Mureş, pe traseul podul Drâmbar-Ciugud-Şeuşa-Oarda de Jos-Pâclişa, cu mai multe ambarcaţiuni:  kaiac, canoe, rafting.

Prin implicarea în această acţiune studenţii îşi bifează şi orele de practică la sporturi nautice. Proiectul “Sport în ape curate” cuprinde, pe lângă activitatea sportivă de iniţiere şi perfecţionare a studenţilor, şi responsabilizarea acestora în îngrijirea şi menţinerea zonelor de agrement şi campare curate.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite