Alba: Se reiau angajările la Roşia Montană Gold Corporation

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Roşia Montană Gold Corporation este în pragul de a relua angajările. În primă fază va opta pentru personalul care va lucra la demararea construcţiei proiectului minier.

„O dată cu reînceperea evaluării proiectului minier vom relua angajările, aşa cum am promis comunităţii de la Roşia Montană“, a spus Dragoş Tănase, director general al companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

Evaluarea Studiului de Impact asupra Mediului depus de compania Roşia Montană Gold Corporation a fost reluată în luna septembrie, în cadrul Comisiei de Analiză Tehnică, coordonată de Ministerul Mediului.

„Mă bucur că putem relua angajările, după ce în tot acest timp, cât evaluarea proiectului nostru a fost blocată, am primit multe cereri de angajare din partea oamenilor din Roşia. Această etapă este foarte importantă, pentru că pregăteşte următoarea fază a proiectului, cea de construcţie a minei, când vom demara angajările pe scară largă“, a mai spus Dragoş Tănase, director general RMGC.

Conform datelor furnizate de companie, de la începutul acestui au fost depus aproximativ 1.600 de cereri de angajare. Solicitările vin din partea localnicilor din zonele apropiate, precum Abrud, Bucium sau Câmpeni.

Roşia Montană Gold Corporation este o companie înfiinţată în anul 1997 şi vrea să dezvolte la Roşia Montană cea mai modernă mină din ţară.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite