Alba: „Roaba vieţii“, un videoclip de 1.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reuniţi sub denumirea „Proiect Tudor“, patru muzicienii au lansat videoclipul melodiei „Roaba vieţii“.Acesta a fost filmat pe străzile din Alba Iulia şi pe râul Mureş.

Dan Tudor, Hans Knall, Ferdinand Borca şi Johann Hentz au filmat la sfârşitul lunii iunie videoclipul piesei. Tot ei s-au ocupat şi de partea de sunet şi montaj, care a fost finalizată în urmă cu câteva zile. Cu toate că piesa se anunţă cu succes la public, promovarea pentru o trupă din provincie se anunţa destul de dificilă. „Este costisitor să promovezi un videoclip şi trebuie să apelăm şi la sponsori. Oricine vrea să ne sprijine este binevenit“, a spus Dan Tudor, care a semnat muzica şi textul piesei.

La radio, doar cu pile şi relaţii

Cei patru muzicieni vreau să îşi facă cunoscută melodia în care au investit mulţi bani. „Vom încerca să-l promovăm peste tot unde este posibil. Deşi suntem în 2010, posturi de televiziune muzicale renumite nu au nici măcar o adresă de mail pe care să trimiţi un material“, a spus Dan Tudor.

La posturile locale de radio, instrumentiştii de la „Proiect Tudor“ se lovesc de indiferenţa oamenilor care lucrează aici. „În ziua de astăzi trebuie să ai pile şi relaţii sau să fii om de afaceri ca să fii băgat în seamă, nu muzician talentat. Din fericire cei care ne iubesc, ne ascultă oricum“, a mai spus solistul vocal.

Videoclipul filmat pe străzile din Alba Iulia, la Teatrul de Păpuşi Prichindel şi pe râul Mureş a costat 1.500 de euro, bani pe care instrumentiştii susţin că nu îi vor mai recupera. „Investesc în muzică de 30 de ani. Sunt obişnuit ca în ţară să nu fie apreciat talentul şi să fie promovate nonvalorile. După 18 ani petrecuţi în străinătate, simţi diferenţa şi îşi dai seama că e tragic să nu se investească în cultura muzicală“, a mai spus Dan Tudor. Printre planurile de viitor, se numără realizarea unui videoclip pentru piesa „Fiori“.

Dintre aventurile prin care au trecut în timpul filmărilor, cea de pe răul Mureş rămâne de neegalat. Instrumentiştii au lucrat la construirea unei insule artificiale pe râu. „A fost dificil. Am creat insula, am bătut cuie sub apă, iar la final a venit o ploaie cu grindină care a stricat tot decorul. Apa ne-a luat barca. Aveam programat un solo de tobe între ape, dar la final am optat pentru altceva“, a completat bateristul Ferdinand Borca.

Cine sunt componenţii „Proiect Tudor“?

Dan Tudor, chitară şi voce, cel mai recent succes al său este plasarea piesei „Pulse of life“ timp de 11 zile pe locul I într-un top muzical din Germania.

Hans Knall, chitară, a pus bazele formaţiei Mass Media. A cântat alături de trupele Raid, Kappa şi a format grupul „The Empty Pockets“ în Germania. Ferdinand Borca, baterist. Johann Hentz, chitară bass, a cântat alături de trupa Truda. Ultimii trei sunt membrii ai formaţiei Eminenţa Cenuşie.

Vizionaţi videoclipul pisei „Roaba vieţii“ aici.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite