Alba: Referendumul USL privind desfiinţarea judeţului respins de Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul judeţean Alba a respins prin vot joi propunerea consilierilor PSD şi PNL ca un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum pe tema desfiinţării judeţului. Decizia era previzibilă având în vedere că PDL deţine majoritatea în legislativul judeţean.

Data propusă de consilierii Alianţei USL pentru organizarea referendumului este 24 iulie 2011, iar întrebarea care ar urma să fie pusă locuitorilor judeţului cu drept de vot este: „Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul Alba?.“

„Un referendum ne-ar costa aproximativ 10 miliarde de lei vechi, iar dacă nu este legal cineva o să ne întrebe la un moment dat de ce am fost de acord să cheltuim aceşti bani. Eu cred că este foarte important ca locuitorii judeţului să fie consultaţi, însă mai cred, şi îmi doresc din tot sufletul să nu fie nevoie de un Referendum", a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

„Suntem obligaţi să consultăm cetăţenii judeţului Alba şi, de asemenea, suntem obligaţi să ţinem cont de părerea lor", a spus consilierul judeţean PNL Mihai Nicuşor. În final cele două părţi au convenit pentru organizarea unei şedinţe extraordinare în care să se discute acest subiect. Preşedintele Ion Dumitrel a mai spus că el şi-a exprimat părerea şi că este împotriva desfiinţării judeţului Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite