Alba: Record negativ la staţia de Ambulanţă din Ocna Mureş. 7 kilometri în 40 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Unirea a reclamat la Serviciul de Ambulanţă Alba modul cum s-a intervenit la un pacient.  Ovidiu Ilea a chemat salvarea după ce unui bătrân i s-a făcut rău la un spectacol. Maşina a venit după 40 de minute chiar dacă a avut de parcurs o distanţă de 7 kilometri.

Un tânăr din comuna Unirea a depus, ieri, o plângere la Serviciul de Ambulanţă Alba prin care acuză comportamentul unui şofer, angajat la staţia de salvare din Ocna Mureş.

Ovidiu Ilea (24 de ani) a participat duminică după-amiază la un spectacol la Căminul Cultural din Unirea.La un moment dat, un bătrân în vârstă de 71 de ani a căzut lângă el.

A aşteptat 40 de minute ambulanţa

„Am sunat imediat la 112, dar au trecut 40 de minute până a venit ambulanţa. În momentul în care a ajuns, şoferul a avut un comportament care m-a şocat. Când i-am reproşat întârzierea a avut următorul răspuns: «da ce vrei să îmi rup maşina în două pe aici»“, a spus Ovidiu Ilea. Până la urmă, pacientul a fost urcat în maşină şi transportat la spitalul din Ocna Mureş.

„Durata traseului a fost de maxim 10 minute. În tot acest timp pacientului nu i s-a administrat nimic de către asistenta de pe ambulanţă“, a completat tânărul. Comportamentul şoferului a continuat şi la serviciul de urgenţe al spitalului. Ovidiu Ilea a solicitat informaţii la angajaţii unităţii medicale în legătură cu persoana la care putea să facă o reclamaţie împotriva acestuia.

„«Mă tu cine te crezi să îmi faci reclamaţie», mi-a replicat şoferul. Ulterior, m-a prins de braţ şi mi-a zis să ies afară din sală“, a afirmat Ovidiu Ilea. Şoferul se numeşte Nelu Mastan şi respinge toate acuzaţiile care i se aduc. „Nu am greşit cu nimic. Se pot verifica toate apelurile. Am întârziat maxim 5 minute pentru că a trebuit să stau la bariera de cale ferată“, a spus şoferul de pe Ambulanţă.

Acesta a completat că nu folosit cuvinte jignitoare la adresa tânărului. „I-am spus doar că nu îi dau lui explicaţii, pentru că are cine să mă tragă la răspundere. I-am spus să iasă afară din sală pentru că vorbea la telefon şi deranja personalul medical“, a completat Nelu Mastan.

Mustrare scrisă pentru şofer şi asistentă

Conducarea Serviciului judeţean de Ambulanţă a demarat o verificare în acest caz. „Şoferul şi asistenta au primit o mustrare scrisă pentru că nu aveau voie să ia alte persoane în maşină în afară de pacient. Facem o verificare şi conform legii vom răspunde în termen de 30 de zile. Dacă se confirmă vom lua măsurile de rigoare. În ceea ce priveşte timpul este foarte simplu de verificat pentru că maşinile sunt dotate cu aparate care înregistrează tot“, a spus directorul Ambulanţei Alba, medicul Marius Şuluţiu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite