Alba: UPDATE Răpus de marea lui pasiune. Un bărbat s-a prăbuşit cu parapanta lângă Rimetea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 41 de ani din Turda a fost găsit de salvamontişti şi este transportat către Ambulanţă cu ajutorul unei tărgi speciale, pentru că Salvarea nu poate ajunge la locul accidentului.

UPDATE, ora  14.15

Bărbatul a fost găsit după aproximativ 45 de minute de la primirea apelului prin 112 de către o echipă formată din  jandarmi, salvamontişti şi personal medical de la SMURD.

Parapantistul este transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul din Aiud

image

UPDATE, ora 15.00

Potrivit salvamontiştilor, parapantistul a căzut în zona vârful Ugerului, după ce aripa parapantei s-a agăţat de vârful unui brad. Bărbatul avea pregătire de specialitate şi se afla în zonă cu un grup de prieteni parapantişti. 

image

Potrivit salvamontiştilor, bărbatul se relaxa în zona Sub Pădure, aflată la doi kilometri faţă de centrul comunei Rimetea. În urma unui accident tehnic, parapantistul s-a prăbuşit, sub privirea prietenilor săi, aflaţi în apropiere, la o distanţă de 600 de metri.

image

Jandarmii montani şi salvamontiştii au fost alertaţi pe numărul unic de urgenţă 112.

„Cinci salvamontişti au acţionat pentru găsirea parapantistului.În momentul în care l-am găsit, bărbatul era conştient.  Cel mai probabil a suferit un traumatism la coloană. I s-a montat o atelă specială pentru a putea fi transportat în siguranţă pe targa specială  până la Ambulanţă“, a spus Lucian Forda, de la Serviciul Salvamont Alba.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite