Alba: Radare în „cascadă“ pe DN1 şi DN7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IPJ Alba a demarat astăzi o campanie de prevenire a accidentelor rutiere pe cele mai circulate drumuri naţionale din judeţ, DN1 şi DN7. Poliţiştii vor acţiona în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2010 în trei schimburi şi cu efective mărite.

Pe cei 83 de kilometri ai DN1 din judeţul Alba vor fi prezente zilnic trei echipaje de poliţie cu maşini neinscripţionate dotate cu aparate radar. Pe DN7, care are în judeţ o lungime de 23 de kilometri, va acţiona un echipaj şi un radar.

Vor exista şi acţiuni organizate în colaborare cu poliţia din judeţele vecine (Sibiu, Hunedoara şi Cluj), iar aparatele radar vor fi amplasate în sistem „cascadă“, adică unul după altul la o anumită distanţă.

În primele cinci luni din 2010, pe cele două drumuri naţionale, au avut loc 65 de accidente rutiere grave, soldate cu 21 de morţi, 68 de răniţi grav şi 34 răniţi uşor. Numărul accidentelor este mai mic cu 11 faţă de perioada similar a anului 2009, dar al morţilor este mai mare cu cinci. Principalele cause ale accidnetelor sunt viteza şi depăşirea neregulamentară.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite