Alba: Proiecte comunitare de 230.000 de lei în oraşul Abrud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia EcoAbrud, în parteneriat cu Consiliul local şi Grupul Şcolar H.C.C Abrud au căştigat în cadrul licitaţiei de proiecte a programului ,,Schema de Granturi Mici" a Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor din, proiectul "Amfiteatru Cultural".

Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost deja semnat în luna decembrie 2010, valoarea fiind de 60.000 lei, bani nerambursabili, la care se  adaugă contribuţia consiliului şi a asociaţiei în valoare de 26.137 lei. Durata de implementare a proiectului este de 8 luni.

Noul proiect are ca scop amenajarea şi dotarea corespunzătoare a unui spaţiu pentru activităţi cultural artistice. Prin implementarea acestui proiect se doreşte creşterea accesabilităţii şi interesului publicului faţă de produsele şi serviciile culturale oferite de către copiii şi tinerii din comunitate prin activităţi culturale până la găsirea unei finanţări în vederea construirii unei case de cultură în oraşul Abrud.

Sport pentru comunitate

Un al doilea proiect a fost depus de către Grupul de iniţiativă "Moţii Abrud" în parteneriat cu Consiliul Local Abrud, tot în cadrul licitaţiei de proiecte a programului ,,Schema de Granturi Mici". Pentru proiectul "Sport pentru Comunitate", contractul de finanţare are o valoare de 152.798 lei.

Proiectul are ca scop amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic pe domeniul public al oraşului Abrud şi anume pe strada 1 Mai, la nr.2.

În timpul elaborării acestui proiect au fost purtate discuţii cu cadrele didactice şi părinţii elevilor din care a reieşit evidenta necesitate a unui teren de sport amenajat corespunzător, părinţii evidenţiind în mod repetat faptul că tinerii şi copii din Abrud nu au posibilitatea să participe la activităţi sportive şi să se recreeze pe un teren de sport, lucru care îi face să frecventeze localuri sau să stea izolaţi în faţa calculatorului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite