Alba: Procesul medicului Liviu Stoica - trei ani de la flagrant până la prima sentinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoana care i-a dat mită medicului psihiatru Liviu Stoica avea dreptul să primească pensie de boală. Femeia avea probleme neurologice şi a solicitat medicului documentele pe baza cărora să îşi depună dosarul de pensionare.

Pentru că i s-au cerut bani l-a denunţat pe medic la procurori şi astfel a fost organizat flagrantul, în aprilie 2007. Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Liviu Stoica a fost trimis în judecată la aproape un an de la organizarea flagrantului, în 30 martie 2008.

A fost condamnat de Tribunalul Alba la patru ani de închisoare cu executarea pedepsei. Pe lângă condamnare, acesta a primit şi interdicţia de a practica profesia de medic încă un an după ce va ieşi din închisoare. Sentinţa Tribunalului Alba nu este, însă, definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorii au vrut arestarea preventivă

Dosarul a fost judecat la instanţa de fond peste doi ani de zile, în condiţiile în care o astfel de cauză se judecă într-o perioadă cuprinsă între şase şi 12 luni. Inculpatul a reuşit să îl prelungească foarte mult, folosindu-se de abilităţile avocaţilor care l-au apărat, dar şi prin neprezentarea la termenele de judecată.

În februarie 2010, procurorii au solicitat arestarea preventivă a medicului, dar au fost refuzaţi de judecători. În ultima parte a procesului a fost reprezentat în instanţă de avocatul Paula Iacob, cunoscută pentru faptul că l-a apărat şi pe Nicu Ceauşescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Avocatul a încercat să amâne sentinţa printr-o excepţie de neconstituţionalitate, dar solicitarea a fost respinsă de judecători.

Liviu Stoica a declarat că este nevinovat şi că va face recurs. „Procesul a pornit de la un contract de împrumut pe care l-am semnat cu o doamnă, care mi-a fost şi pacientă. Expertiza documentelor a fost în favoarea mea. Lucrurile s-au precipitat, consider că la mijloc sunt interese politice. A deranjat pe foarte multă lume că am candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba“, a declarat medicul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite