Alba: Primul divorţ din România la ofiţerul de stare civilă, pronunţat la Primăria Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Blaj a pronunţat vineri primul divorţ pe cale administrativă din România. Pentru că administraţia locală nu a stabilit încă o taxă, desfacerea căsătoriei a fost gratuită.

Divorţul pronunţat de serviciul de stare civilă al Primăriei Blaj a fost comunicat Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba. Potrivit directorului instituţiei, Lucian Barboş, este vorba despre primul divorţ pe cale administrativă pronunţat în România.

La Primăria Blaj mai este înregistrată o cerere de divorţ, în timp ce la Primăria Alba Iulia există trei astfel de solicitări. Acestea urmează să fie pronunţate în perioada următoare. Consiliul local Alba Iulia a stabilit o taxă de 500 de lei pentru pronunţarea unui divorţ pe cale administrativă. Consiliul local Cugir a stabilit o taxă mai mică, în valoare de 300 de lei.

Consiliul local Blaj urmează să stabilească o taxă în şedinţa din 31 ianuarie 2010. Prin urmare, primul divorţ decis vineri a fost gratuit.

Legea privind posibilitatea pronunţării divorţurilor pe cale administrativă, în faţa unui ofiţer de stare civilă sau a unui notar, a intrat în vigoare în 27 decembrie 2011. Condiţia este ca soţii să nu aibă copii şi să fi ajuns la un acord cu privire la împărţirea bunurilor.

Notarii publici din Alba au stabilit că vor percepe o taxă de 500 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite