Alba: UPDATE Primarul din Ocna Mureş amendat cu 15.000 de lei. A aprobat construcţia magazinului Plus în lipsa unui aviz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Augustin Drăgut a fos amendat de către Inspectoratul Teritorial în Construcţii Alba cu 15.000 lei. Edilul din Ocna Mureş a primit amenda pentru că a eliberat autorizaţia de construcţie a magazinului Plus fără a avea la dosar avizul Institutului de Cercetări Miniere de la Cluj-Napoca.

UPDATE: În lipsa primarului aflat în concediu, arhitectul şef Nicolae Sanislav a făcut declaraţii legate de amendă. „Reprezentanţii Plus au insistat ca magazinul să fie ridicat în acel loc. Am solicitat să semneze o declaraţie pe propria răspundere prin care se angajează să nu aibă pretenţii din partea primăriei dacă se întâmplă ceva. Avizul a fost primit în termen dar s-a înregistrat cu întârziere la primărie“, a declarat Nicolae Sanislav.

Inspectoratul Teritorial în Construcţii Alba a început o anchetă la data de 1 ianuarie, imediat după prăbuşirea magazinului Plus.

„S-au făcut anumite verificări încă de la începutul lunii ianuarie. Conform legii 50/2001 pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie trebuie obţinute unele avize şi aprobări. În cazul de la Ocna Mureş, primarul nu a mai aşteptat avizul Institutului de Cercetări Miniere din Cluj-Napoca“, a precizat Sorin Săbăduş, directorul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Alba.

Acesta a spus că autorizaţia de construire a magazinului Plus a fost emisă cu o săptămână înainte de primirea avizului din partea institutului de la Cluj-Napoca. „În avizul respectiv se specifica că nu este recomandă construcţia în zona respectivă, ci căutarea unei alte locaţii“, a mai precizat Sorin Săbăduş.

Pentru lipsa acestui aviz, primarul Augustin Drăguţ a fost amendat cu 15.000 lei. „Procesul verbal a fost întocmit vineri, 14 ianuarie, iar amenda a fost dată ieri, 19 ianuarie“, a spus  directorul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Alba.

Contactat telefonic, primarul din Ocna Mureş a refuzat să facă o declaraţie în acest sens. „Sunt în concediu“, a spus Augustin Drăguţ.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite