Alba: Premieră naţională. Animale vândute la licitaţie, la târgul de la Sălciua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
72 de viţei s-au vândut prin licitaţie la târgul de la Sălciua
72 de viţei s-au vândut prin licitaţie la târgul de la Sălciua

Pentru prima dată în ţară, crescătorii din zona Munţilor Apuseni şi-au vândut astăzi animalele la licitaţie, aşa cum se face la târgurile din Franţa, Germania sau alte ţări din vestul Europei.

Primul târg cu licitaţie publică s-a desfăşurat de dimineaţă în comuna Sălciua, unde a fost prezent şi Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. După o scurtă prezentare a animalelor, proprietarii au stabilit un preţ minim de la care a început licitaţia.

De asemenea, s-a stabilit şi un pas, adică o sumă cu care a crescut preţul de vânzare, în funcţie de solicitările cumpărătorilor. Această procedură s-a folosit atât la vânzarea bovinelor, cât şi la ovine, cabaline şi porcine. Au fost vînduţi prin licitaţie 72 de viţei, la preţuri cuprinse între 900 de lei şi 2.000 de lei.

Acest târg face parte dintr-un poroiect  al Consiliul Judeţean Alba în asociere cu consiliile locale din Teiuş, Sălciua şi Ciugud şi cu patru asociaţii profesionale ale crescătorilor de animale din Aiud, Alba Iulia şi Câmpeni.

La Sălciua mai este programat un târg cu licitaţie de animale în 4 aprilie 2011. În satul Drâmbar din comuna Ciugud, aflat la doi kilometri de Alba Iulia, vor avea loc târguri cu licitaţie în 4 decembrie 2010 şi 7 mai 2011. De asemenea, în oraşul Teiuş licitaţiile sunt programate pentru 5 noiembrie 2010, respectiv 25 aprilie 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite