Alba: „Poteca tematică Râpa Roşie” promovată la târgul de turism al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Poteca tematică Râpa Roşie” din Rezervaţia Naturală şi Situl Natura 2000 Râpa Roşie de lângă Sebeş a fost selectată printre cele mai frumoase şapte de astfel de obiective din România. Va fi promovată la târgul de turism al României.

Obiectivul turistic va fi inclus într-o broşură electronică de prezentare a celor mai bune astfel de poteci din România şi va fi promovat la Târgul de Turism al României ce se va desfăşura în perioada 3-6 noiembrie la Bucureşti.

Un număr de 20 de poteci din toaţă ţara au fost evaluate în cadrul unui proces care a avut în vedere 14 criterii, printre care grafica panourilor, lizibilitatea şi uşurinţa  de înţelegere a textului, precum şi gama de servicii ecoturistice din zonă, implicarea comunităţii locale sau promovarea potecii pe plan local.

„În ultimii ani au apărut numeroase poteci tematice în ariile naturale protejate, însă de cele mai multe ori ele sunt promovate doar pe plan local sau regional. Astfel, scopul proiectului este să realizăm o promovare unitară la nivel naţional a celor mai bune poteci şi să le transmitem potenţialilor turişti că acestea reprezintă o modalitate inedită de descoperire a valorilor unei zone protejate”, a spus Bogdan Papuc, reprezentant al Asociaţiei de Ecoturism din România.

Poteca de la Râpa Roşie a fost realizată şi este administrată de către Asociaţia „Ecouri Verzi“ din Cluj-Napoca.

Celalalte poteci tematice selectate sunt din Parcul Naţional Călimani, Parcul Naţional Retezat, Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, Parcul Naţional Defileul Jiului, Geoparcul Dinozaurilor - Ţara Haţegului şi Rezervaţia Naturală Piatra Şoimilor (Băile Tuşnad).

Aceste activităţi fac parte din cadrul proiectului „Potecile tematice: un instrument pentru natură”, finanţat de MOL România şi Fundaţia Pentru Parteneriat şi este implementat de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Propark – Fundaţia pentru arii protejate, în perioada aprilie-octombrie 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite