Alba: Poliţişti trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Au luat mită de la şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Marius Şăulean şi Cornel Borla sunt acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Cei doi au fost prinşi în flagrant cu 500 de lei asupra lor primiţi de la un conducător auto.

Doi poliţişti din Alba au fost trimişi în judecată la sfârşitul lunii decembrie, de procurorii Tribunalului Alb,a pentru luare de mită, respectiv complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Agentul principal Marius Şăulean din cadrul Poliţiei oraşului Cugir şi agentul şef Cornel Borla de la postul de poliţie Săliştea sunt acuzaţi că au cerut şi primit mită de la şoferii care circulau pe drumul naţional nr. 7.

Mită de la un conducător auto

Cei doi au fost prişi în flagrant de angajaţii Direcţiei Generale Anticorupţie în luna septembrie în timp ce primeau 500 de lei mită de la un conducător auto oprit în trafic pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

„La data de 23.09.2010, în timp ce se aflau în exerciţiul atribuţiilor de serviciu pe DN 7 Săliştea cei doi poliţişti au oprit în trafic un conducător auto care a efectuat o depăşire trecând peste linia continuă. Pentru a nu-i aplica sancţiunea prevăzută de lege, respectiv suspendarea permisului de conducere şi amendă, Şăulean Marius cu complicitatea lui Borla Cornel, a solicitat şi primit suma de 500 lei. În schimbul banilor, în procesul verbal de constatare, poliţiştii au menţionat fapte necorespunzătoare adevărului, în scopul de a aplica o sancţiune contravenţională mai blândă, respectiv avertisment şi amendă în valoare de 60 lei“, se afirmă în rechizitoriul întocmit de procurori.

Reţinut şi eliberat de judecători

În momentul realizării flagrantului, asupra lui Marius Şăulean a fost găsită suma de 400 lei, iar asupra lui Cornel Borla suma de 100 lei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Marius Şăulean pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual în scopul ascunderii infracţiunii de luate de mită.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore. Judecătorii Tribunalului Alba au decis eliberarea din arest şi cercetarea inculpatului în stare de libertate. Tot în libertate a fost cercetat şi trimis în judecată şi agentul şef. Primul termen de judecată în dosar a fost stabilit în 7 februarie 2010, la Tribunalul Alba. Cei doi poliţişti riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 ani şi 12 ani.

Aceştia lucrează în continuare în structurile poliţiei, dar cu alte atribuţii „Nu mai pot să supravegheze traficul auto. Au fost detaşaţi pe alte posturi, în cadrul unor structuri de suport unde au atribuţii în domeniul logistic“, a spus comisarul şef Tudor Grindean, comandantul IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite