Alba: Patru elevi prinşi cu fiţuici la Bacalaureat, daţi afară din examen. Sistemul video anulat la Câmpeni de o pană de curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii eliminaţi de la proba scrisă a profilului au fost examinaţi în centrul „I.M.Klein“ din Blaj şi la Grupul Şcolar Forestier de la Câmpeni. Au fost prinşi de profesorii supraveghetori cu fiţuici.

În Alba proba scrisă a profilului a făcut patru „victime“. Trei dintre absolvenţii eliminaţi din examen au fost examinaţi la Colegiul „I.M.Klein“ din Blaj . Elevele au fost surprinse în timp ce încercau să „plimbe“ ciornele de la o bancă la alta. Candidatele au fost depistaţi chiar de Ionel Trifon, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, care verifica cum se desfăşoară cel mai securizat examen de până acum.

Un alt elev a fost eliminat de la Grupul Şcolar Forestier de la Câmpeni, pentru că a încercat să se folosească de clasica fiţuică.

O situaţie mai specială a fost întâlnită la Colegiul Naţional „Avram Iancu“ din Câmpeni  După aproape două ore de la începerea probei scrise, o pană de curent a anulat funcţionalitatea sistemului video, care foloseşte energie electrică. Practic, pe CD-uri vor fi stocate doar imaginile luate de camerele video de la începutul probei până la ora 11.00. Derularea examenului nu a fost însă,  afectată de pana de curent.

În Alba, s-au înscris la proba profilului 3.969 de absolvenţi de liceu. 133 de candidaţi au absentat.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite