Alba: Patroana unei pensiuni arestată pentru trafic de minori. Două tinere erau obligate să se culce cu clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietara unei pensiuni din Alba, acuzată că exploata două fete minore pe care le folosea la muncă şi le punea să se prostitueze, a fost arestată preventiv joi de Tribunalul Alba pe o perioadă de 29 de zile. Simona Todorescu (30 ani) a fost reţinută anterior de procurorii DIICOT.

Citiţi şi: Patroana de pensiune acuzată de trafic de minori rămâne în arest

Simona Todorescu, cu domiciliul în satul Feneş, deţine pensiunea Gura Ursului situată lângă drumul naţional 74, în localitatea Poiana Ampoiului, lângă Zlatna. Aici au descoperit procurorii DIICOT două fete în vârstă de 14, respectiv 15 ani, pe care patroana le folosea la tot felul de munci gospodăreşti, dar pe care le trimitea şi să întreţină relaţii sexuale cu clienţii.

Fetele, provenite din familii cu condiţii materiale precare, nu primeau niciun ban în urma serviciilor prestate, care erau cotabilizate de patrona localului în contul unor datorii pe care părinţii lor le-ar fi avut faţă de ea. Din declaraţii a reieşit că datoriile erau unele modice, în jur de circa 20 de lei. Procurorii au alertat şi inspectorii DSV după ce au constatat condiţii de preparare păstrare a mîncării greu de imaginat.

Cercetată pentru distribuire de alimente expirate

Mâncarea oferită clienţilor era atât de veche încât unele produse din carne căpătaseră culoarea verde, cremvurştii erau depozitaţi în chiuvetă iar mirosul era de nesuportat. Mai mult, proprietara localului nu a putut prezenta niciun fel de autorizaţie de funcţionare. Pentru că a pus în pericol sănătatea clienţilor, Simona Todorescu a primit o amendă contravenţională, marfa i-a fost confiscată şi este cercetată pentru distribuire de alimente expirate.

Dacă de aceste acuzaţii s-ar putea să scape mai uşor, pentru cea de trafic de minori ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 7-18 ani. Procurorul Ioan Mureşan, de la DIICOT Alba, a declarat că femeia nu şi-a recunoscut faptele şi a susţinut în faţa anchetatorilor că minorele doar o ajutau din când în când la curăţenie şi prin bucătărie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite