Alba: Patriarhul Daniel sfinţeşte o biserică nouă din Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Părintele Daniel, va oficia duminică slujba de sfinţiere a bisericii „Sfânta Maria“ din Blaj. La eveniment vor participa alţi 15 iererhi ortodocşi şi sunt aşteptaţi peste 20.000 de credincioşi din mai multe judeţe ale Transilvaniei.

Biserica a fost construită în perioada 1991 – 2010, îl are ca preot paroh pe Vasile Benchea şi este cea mai mare din Blaj. Slujba se va desfăşura între orele 08.30 – 13.00.

„Părinte Patriarh Daniel va sosi la Catedrala din Alba Iulia sâmbătă 4 septembrie 2010, în timpul Vecerniei, la ora 18.30. Se va face un Te-Deum, îi vom spune cuvânt de bun-venit, Preafericirea Sa ne va adresa cuvinte părinteşti şi după aceea ne vom deplasa la reşedinţa arhiepiscopală. Sigur că în momentul în care va sosi în faţa clopotniţei catedralei, aşa cum se cuvine după tradiţia noastră românească, soborul de preoţi şi credincioşii îl va întâmpina“, a declarat IPS Andrei, Arhiepiscopul Orotodox de Alba Iulia.

Cetăţean de onoare

Imediat după oficierea ceremoniei de sfinţire a bisericii, primarul Gheorghe Valentin Rotar îi va conferi Patriarhului Daniel titlul de  „Cetăţean de onoare al municipiului Blaj“.

„Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va mai primi cu această ocazie din partea Primăriei şi a Consiliului Local Blaj un tablou ce-l înfăţişează pe Andrei Şaguna care la 3/15 mai 1848 a prezidat împreunî cu episcopul greco-catolic Ioan Lemeni Marea Adunare Naţională de la Blaj. Tabloul este realizat de un artist din Blaj specialist în portretistică, Emil Comşa“, a spus Raluca Damian, purtătorul de cuvânt al Primăriei Blaj

Primăria a decis sa întrerupa circulaţia pe Bulevardul Republicii, Bulevardul Eroilor şi pe strada Gării între orele 07.00-16.00.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite