Alba: PSD a câştigat alegerile pentru primar din Roşia de Secaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidata PSD, Emilia Oltean, a câştigat ultimul tur al alegerilor pentru funcţia de primar, organizate ieri la Roşia de Secaş. Emilia Oltean a obţinut cu 97 de voturi mai mult decât reprezentantul PDL, Iosif Vili Nagy.

Prezenţa la vot a locuitorilor a fost la fel de mare ca şi în cea din primul tur, de aproape 75 la sută. Peste 900 de persoane cu drept de vot din satele Roşia de Secaş, Tău şi Ungurei s-au prezentat la cele trei secţii de votare amenajate în comună.

Iniţial în competiţie erau înscrişi cinci candidaţi, reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal, Partidului Social Democrat, Partidului Naţional Liberal, Partidului Conservator şi Uniunii Naţionale pentru Progresul României. După primul tur al alegerilor în cursa pentru funcţia de primar au rămas Oltean Emilia (PSD) - 317 voturi şi Nagy Iosif Vili (PDL) - 212 voturi.

După voturile de ieri candidata PSD a strâns 509 voturi, în timp ce candidatul PDL, 412. Noua primăriţă a comunei Roşia de Secaş este sora actualului viceprimar Ilie Damian (PNL).

Alegerile au fost organizate ca urmare a demisiei din funcţie, în luna iunie, a fostului primar, Gheorghe Wagner (PDL) care şi-a motivat decizia prin dezamăgirea faţă de scena politică românească.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite