Alba: Moţii din Vadu Moţilor, calificaţi în meseria de bucătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Ecologic Transilvania cu sprijinul Primăriei Vadu Moţilor organizează începând cu data de 12 mai 2011 cursurile de formare profesională în meseria de bucătar pentru un număr de 28 de locuitori ai comunei Vadu Moţilor, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă.

Cursurile fac parte din proiectul ”Oportunităţi de ocupare în contextul dezvoltării durabile a Munţilor Apuseni”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.

”Dezvoltarea turismului în zona Munţilor Apuseni depinde în bună măsură de calitatea serviciilor oferite turiştilor. Cursurile organizate de noi vin să contribuie la creşterea calităţii acestor servicii oferind totodată locuitorilor zonei şansa de a se integra pe piaţa muncii”, a declarat Cristian Dogar, managerul de proiect al Clubului Ecologic Transilvania.

Astfel de cursuri vor mai fi organizate în perioada următoare şi în alte localităţi din zona montană a judeţelor Alba, Bihor şi Cluj. Proiectul realizat de Clubul Ecologic Transilvania în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, oferă oportunităţi de formare profesională în meseriile de bucătar şi barman-ospătar precum şi de dezvoltare a competenţelor legate de utilizarea computerelor şi limba engleză pentru 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din zona Munţilor Apuseni – judeţele Alba, Bihor şi Cluj.

Proiectul mai cuprinde o campanie de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, consiliere şi asistenţă pentru antreprenori şi suport acordat autorităţilor locale pentru elaborarea şi implementarea strategiilor integrate pentru diversificarea economiei locale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite