Alba: Microcentrală eoliană la Şeuşa. Energia va fi folosită la iluminatul stradal şi la o stână ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală din comuna Ciugud a depus proiectul de construire a unei microcentrale eoliene la Agenţia pentru Protectia Mediului Alba, pentru obţinerea acordului de mediu. Documentaţia va fi analizată de specialişti, dar propuneri pot face şi persoanele interesate de această investiţie.

Investiţia în teren ar urma să fie pusă în practică de specialiştii de la Universitatea Politehnică Timişoara, în urma unui parteneriat semnat cu Primăria.

„Microcentrala eoliană ar urma să producă 5,6 kilowaţi în 24 de ore. Practic ar trebui să asigure cu ajutorul vitezei vântului iluminatul stradal la Şeuşa şi partea de iluminat şi apă caldă la stâna unui localnic. În urma măsurătorilor făcute în teren, s-a stabilit că viteza vântului este în jur de 11,5 metri/secundă, o valoare condiderată de specialişti optimă“, a precizat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Este prevăzută şi ridicarea unui stâlp animometric, care are rolul de a monitoriza viteza vântului în zonă, iar datele obţinute vor fi folosite pentru întocmirea unei hărţi eoliene a zonei. Ridicarea microcentralei ar urma să fie finzalizată peste o lună de zile.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite