Alba: Medic veterinar din Cugir condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii anticorupţie au trimis pe masa judecătorilor 12 rechizitorii
Procurorii anticorupţie au trimis pe masa judecătorilor 12 rechizitorii

Un medic veterinar din Cugir, care a luat mită, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani.

Sentinţa a fost pronunţată în 10 ianuarie 2010. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa pronunţată de instanţa de fond, Tribunalul Alba.

Judecătorii i-au mai interzis inculpatului, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

De asemenea, l-au mai obligat la estituirea către denunţător a sumei de 1.500 lei şi a sumei de 1.000 lei reprezentând contravaloarea produselor alimentare primite drept mită. Veterinarul a mai fost obligat să plătească şi 2.160 lei cheltuieli judiciare către stat.

La data de 12 aprilie 2010, inculpatul Zaharia Romeo Aurelian a fost surprins în flagrant în timp ce primea 1.500 de lei drept mită. A fost acuzat că, în perioada 29 martie – 12 aprilie 2010, în calitate de inspector sanitar veterinar, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi produse alimentare pentru a aplica viza sanitar-veterinară în lipsa căreia denunţătorul nu ar fi putut comercializa, în mod legal, animale sacrificate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite