Alba: Judecătorul Valentin Popescu rămâne în arest. Doi martori amendaţi pentru că au lipsit nejustificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Curtea de Apel din Alba Iulia au fost audiaţi ieri mai mulţi martori în dosarul de influenţă în care este implicat judecătorul Valentin Popescu, fost vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani.

Acesta este acuzat pentru luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, şi încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută.

„La acest termen de judecată au fost audiaţi o parte din martorii citaţi în această cauză. Doi dintre martori, care au fost citaţi pentru acest termen dar au lipsit nejustificat, au fost amendaţi de instanţă cu câte 500 de lei urmând să fie prezentaţi cu mandat de aducere la următorul termen de judecată stabilit pentru data de 22 iulie 2010“, a precizat Cosmin Munteanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de eliberare provizorie formulată de Valentin Popescu, acesta fiind judecat în continuare în stare de arest preventiv.
 
În data de 31martie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a lui Valentin Popescu, judecător şi vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, acuzat de către Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Alba de săvârşirea mai multor infracţiuni.

În aceeaşi zi, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţie a acestuia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite