Alba Iulia: 100.000 de volume la Târgul de carte Alba Transilvana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

57 de edituri din ţară şi străinătate şi-au anunţat prezenţa la cea de-a patra ediţie a Târgului de carte Alba Transilvana, desfăşurat în perioada 6-8 mai la Alba Iulia. Evenimentul cultural are loc concomitent cu Festivalul Internaţional „Lucian Blaga“.

Organizatorii , Biblioteca „Lucian Blaga“ şi Consiliul Judeţean, promit reduceri consistente şi promoţii din partea celor 57 de edituri prezente în târgul de la Alba Iulia. Oferta de carte este una generoasă, de la beletristică, la filosofie, sport şi gastronomie. În premieră, la ediţia din acest an participă şi două centre de difuzare a presei.

Evenimentul are loc concomitent cu alte târguri de profil, de la Sibiu şi Timişoara. La  Târgul Alba Transilvana pot fi completate şi colecţiile de la editura Adevărul Holding.

Reduceri  de până la 70%

 „Târgul Alba Transilvana este în primul rând, un regal de carte. Se va desfăşura cu aceeaşi dragoste de carte, de care avem nevoie. S-a demonstrat că la Alba Iulia există iubitori de carte Evenimentul cultural va aduce un plus de educaţie şi pentru cei mici, care pot participa la atelierele de creaţie. Ne-am bucurat că nu am mai primit răspunsul «este un târg de provincie » din partea marilor  edituri, care s-au angajat să preia o parte din cheltuielile de organizare. Unele au reduceri şi de 70 la sută  “, a spus Mioara Pop. directorul Bibliotecii judeţene  „Lucian Blaga“ din Alba Iulia.

Pe lângă lansările de carte, participanţii pot vizita expoziţii  de fotografie, pictură şi asista la  recitaluri de muzică clasică şi de poezie. Un eveniment deosebit va fi lansarea primei cărţi despre actriţa Lucia Mureşan, cunoscută ca „vocea Telenciclopediei“, care a trăit poezia lui Lucian Blaga pe scenă. Printre personalităţile culturale care au confirmat prezenţa la evenimentul cultural se numără Eugen Simion, Nora Iuga şi Mihai Cimpoi

„În premieră, avem şi o editură invitată, Epigraf, din Chişinău, care se « va prezenta singură», are o carte de vizită impresionantă, a obţinut premii importante“, a completat Mioara Pop.

„Avem o săptămână culturală foarte încărcată. Mă bucur că Alba s-a transformat dintr-un judeţ muncitoresc într-unul cultural“, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. 

Interferenţe cu Festivalul Lucian Blaga

Târgul are loc în aceeaşi perioadă cu Fesativalul Internaţional Lucian Blaga, care se va desfăşura între 6-8 mai la  Lancrăm, Sebeş şi Alba Iulia.

„Principala interferenţă între Târg şi Festivalul Internaţional Lucian Blaga este legată de două volume de poezie: «La curţile dorului » şi  «Filosofia stilului »“ , a încheiat Mioara Pop.

Organizatorii au evitat să spună suma exactă alocată Târgului şi Festivalului Internaţional. Au precizat doar că este apropiată de bugetul de anul trecut, 500.000 de lei.

Detalii pot fi aflate şi de pe pagina de internet a Târgului: www.albatransilvana.ro

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite