Alba Iulia: Un mistreţ, marele premiu la tombola de la Balul Vânătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Balul Vânătorilor din Alba Iulia a strâns sâmbătă seara peste 300 de participanţi. Aceştia au fost serviţi cu preparate pe bază de vânat. Atracţia serii a fost standul cu trofee, pe care s-au regăsit diferite blănuri, dar şi un porc mistreţ împâiat.

„La Alba Iulia este o tradiţie de peste 30 de ani ca în această perioadă să serbăm balul vânătorilor. Ne-am adunat în jur de 300 de persoane.

Este o bună ocazie pentru vânători să petreacă alături de soţiile lor. Este un eveniment ţinut înainte de postul paştelor“, a spus Nicolae Oneţiu, directorul AJVPS Alba.

Acesta a precizat că evenimentul are loc întotdeauna după jumătatea lunii februarie, când începe prohibiţia la majoritatea speciilor de vânat, respectiv la mistreţ, căprior şi la păsări.

image

Organizatorii au pregătit pentru participanţi şi o tombolă cu premii. 

Marele premiu a fost chiar un mistreţ vânat şi congelat. Norocoşii vânători au mai câştigat şi blănuri de vulpe şi diferite obiecte specifice de vânătoare.

image

Meniu tradiţional

„Am pregătit un meniu pe bază pe vânat. Pe platoul de gustări reci, alături de legume şi brânzeturi s-a regăsit sniţel de porc mistreţ şi ruladă din fazan. Din meniul au făcut parte şi virşli preparaţi din carne de mistreţ.

image

Ciorba a foste cea tradiţională cu carne de vânat, iar friptura din carne de mistreţ“, a spus bucărăreasa Maria.

Manifestări asemănătoare au avut loc sâmbătă sera şi în alte localităţi din Alba, respectiv la Albac şi la Blaj.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite