Alba Iulia: Are în proprietate 14 locuinţe şi va plăti peste 5.000 de lei impozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proprietar din Alba Iulia are 14 locuinţe şi este persoana fizică ce va plăti cel mai mare impozit la bugetul local. Aceasta ca urmare a noii legislaţii privind impozitul suplimentar pentru cea de-a doua proprietate, care a intrat în vigoare la 1 iulie 2010.

La un impozit mediu de 200 de lei pe an pentru o locuinţă şi luând în calcul prevederile ordonanţei emise de Guvern, persoana fizică va avea de plată la bugetul local peste 5.000 de lei pentru perioada rămasă din anul 2010.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Alba Iulia, 2.739 de persoane fizice deţin mai mult de o locuinţă. Cea mai mare pondere o reprezintă cei care au în proprietate două case, respectiv 2.240 de persoane.

356 de persoane deţin trei locuinţe, iar 92 de persoane au patru locuinţe. În continuare, opt proprietari au câte şase case, iar alţi opt au câte şapte locuinţe. Există şi câte o persoană cu opt, 10 şi 11 case.

În total, în Alba Iulia există în evidenţele Direcţiei de Taxe şi Impozite 23.827 de deţinători de proprietăţi persoane fizice, din care 21.088 plătesc impozit pentru o singură locuinţă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite