Alba Iulia: Au promovat admiterea în liceu cu nota 10.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 2.913 elevi din Alba s-au înscris la admiterea în licee, colegii şi grupuri şcolare. Rezultatele admiterii au fost afişate  pe internet şi în cursul zilei de astăzi la sediul unităţilor şcolare. Două eleve din Sebeş sunt singurele din Alba care au promovat admiterea la liceu cu nota maximă

În Alba, doi absolvenţi de clasa a VIII-a au participat la admitere cu media generală 10.00. Este vorba despre Narcisa Cîrmaci şi Veronica Mihaiu, eleve ale Colegiului Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş.

Acestea au fost admise primele la profilul matematică-informatică din cadrul colegiului menţionat. Ambele au avut media maximă de pe clasa a V-a şi până pe clasa a VIII-a.

„Pentru a face performanţă trebuie să perseverezi“

Narcisa Cârmaci a participat la mai multe olimpiade, iar anul acesta a obţinut locul II pe ţară la olimpiada de română. Adolescenta a trecut uşor de examenul de admitere. „Nu s-a putut compara cu capacitatea de anii trecuţi. Mi s-au părut subiecte mult mai uşoare, dar în acelaşi timp mai grele şi mai relevante decât cele la tezele unice“, a afirmat Narcisa.

A studiat trei-patru ore pe zi. „Pentru a face performanţă trebuie să perseverezi. Dacă înveţi de la început o vei face şi mai târziu“, a spus eleva. A ales un profil real pentru a-şi asigura viitorul. „Matematică-informatică este profilul pe care l-am ales pe considerentul că mă va ajuta pe viitor să îmi aleg o facultate bună şi să fac o meserie. Dacă aş fi ales filologia opţiunile pentru viitorul meu erau limitate“, a mai spus Narcisa Cîrmaci.

Colega acesteia, Veronica Mihaiu, este din localitatea Căpâlna de pe Valea Sebeşului. A făcut naveta de la patru ani la Sebeş pentru a merge la grădiniţă şi apoi la şcoală. „Nu a fost un examen foarte greu. M-am pregătit tot anul iar la sfârşit am făcut o recapitulare. Nu ştiu încă ce facultate voi urma“, a spus eleva.

image

Veronica Mihaiu a fost admisă la liceu cu nota 10

12 elevi nerepartizaţi

Rezultatele finale la admitere confirmă situaţia din ultimii ani. La Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia s-au înregistrat cele mai mari note. La profilul „Ştiinţele naturii“, cei 30 de candidaţi au fost repartizaţi în intervalul de medii 9,96 – 9,45.

La Matematică – Informatică, 85 din cei 90 de absolvenţi admişi au medii peste nota 9, cea mai mare fiind 9,98. Potrivit Inspectorului de specialitate Dan Kerekeş, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în prima etapă a admiterii au fost repartizaţi 2.901 elevi.

Au rămas nerepartizaţi 12 absolvenţi de clasa a VIII-a. Numărul total al locurilor libere rămase în cele 33 unităţi şcolare este de 337.

Vedeţi aici rezultatele finale ale candidaţilor la admitere repartizaţi în judeţul Alba

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite