Alba Iulia: 50 de lei, preţul unei ţinute second-hand pentru sezonul de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albaiulienii îşi îndreaptă atenţia spre magazinele cu haine de import. Lipsa clienţilor este resimţită din plin de magazinele de îmbrăcăminte. Multe dintre acestea apelează la oferte speciale pentru a nu rămâne cu marfa pe raft.

Pe fondul actualei crize economice, tot mai mulţi albaiulieni aleg să-şi cumpere hainele de la magazinele cu haine de import. De cele mai multe ori, articolele second-hand au preţuri accesibile, iar calitatea nu lasă de dorit.

„În această perioadă, clienţii sunt interesaţi de articolele de sezon, tricouri, rochii şi pantaloni. Cel mai bine se vând papucii de vară şi poşetele şi genţile din material, specifice sezonului de vară“, a spus Aurica Iuhoş, administratorul unui magazin secon-hand din centrul oraşului.

Aceasta a precizat că oamenii sunt foarte atenţi la ceea ce cumpără. „Preţul produselor nostre începe de la un leu. Cele mai scumpe sunt produsele extra, de calitatea I, care costă în jur de 35 de lei. Sunt mulţi clienţi, dar totuşi nu mai avem vânzări ca şi anul trecut. Deocamdată nu e cazul să trecem la ofertele speciale, cum sunt în magazinele mari, deoarece ceea ce e frumos şi de calitate are căutare. Majoritatea clienţilor ţin cont de acest aspect“, a spus Aurica Iuhoş.

Cine are răbdare să caute printre marfa oferită de aceste magazine, îşi poate îmtocmi o ţinută completă de vară cu maxim 50 de lei. „De câteva ori pe an, îmi dedic o zi întreagă pentru a colinda secon-handurile. cu bani puţini, îşi poţi găsi lucruri frumoase. Astăzi mi-am luat o fustă cu 7 lei, o cămaşa cu 10 lei şi o geantă de plajă cu 20 de lei. cu 50 de lei poţi să te îmbraci din cap până în picioare“, a spus Irina Mateiu, de 22 de ani, studentă. Aceasta a precizat că dezinfectează întotdeauna hainele. „Cum ajung acasă, le spăl. De multe ori găseşti haine de firmă, care în magazin sunt cel puţin 100 de lei“, a mai spus studenta. 

„Dintr-o pensie de 500 de lei, nu am cum să mă descurc, abia îmi ajung de întreţinere, mâncare şi medicamente. Îmi caut o cămaşă pentru vară, dar să nu fie mai scumpă de 10 lei deoarece nu-mi permit“, a spus Sulfina Uţu, de 62 de ani, din Alba Iulia.   

Oferte pentru atragerea clienţilor

Patronii lanţurilor de magazine apelează la oferte speciale pentru atragerea clienţilor. „Criza a scăzut vânzările. Majorarea TVA-ului va afecta pe toată lumea, este o cheltuia în plus şi va duce la o majorare a preţului final de vânzare cu 10-15 la sută“, a spus Vasile Bucur, patronul magazinelor Agressione, Ana Fashion şi Romarta Tineretului. El a precizat că în această perioadă preţurile vor rămâne neschimbate.

„Nu vom majora preţurile. Mai mult, avem o oferă promoţională, la două produse cumpărate, preţul celui de-al al doile produs este redus la jumătate“, a specificat Vasile Bucur.

„Lumea intră, se uită la preţuri şi iese. Sunt haine din material de calitate şi e normal să fie preţuri mai mari“ a spus Otilia Vlad, de 28 de ani, vânzătoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite