Cel mai mare hotel din Alba Iulia, aflat în construcţie, se vinde cu 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea neterminată scoasă la vânzare
Clădirea neterminată scoasă la vânzare

Cel mai mare hotel din Alba Iulia, aflat în faza de construcţie, a fost scos la vânzare prin licitaţie publică. Firma care a ridicat imobilul de opt etaje este în faliment, iar lichidatorul judiciar vrea în schimb suma de 1,6 milioane de euro, fără TVA.

Construcţia hotelului de 8 etaje, proiectat ca fiind cel mai mare din Alba Iulia, a fost începută în 2008 de societatea comercială Roxal Construct SRL Alba Iulia. Imobilul se află la faza de construcţie „în roşu“, cumpărătorul trebuind să deruleze lucrările de finisare.

Societatea are ca acţionar unic şi administrator pe Ioan Cosmin Hădărugă şi este în insolvenţă din februarie 2012. În 30 mai 2012, Tribunalul Alba a decis intrarea firmei în faliment. Firma are datorii în valoare de peste 2 milioane de euro, la bănci şi la alte societăţi comerciale care au furnizat materiale de construcţii sau au construit clădirea.

Comitetul creditorilor a decis vânzarea construcţiei prin licitaţie publică. Lichidatorul judiciar a publicat anunţul prin care solicită în schimbul construcţiei suma de 1,6 milioane de euro. Dacă luăm în considerare şi TVA-ul valoarea tranzacţiei ar fi de aproximativ 2 milioane de euro.

Construcţia se găseşte pe strada Ferdinand, în zona Gării din Alba Iulia, peste drum de sediul firmei Albapam SA. Suprafaţa utilă este de 6.609 metri pătraţi, iar suprafaţa desfăşurată se ridică la 7.776 metri pătraţi. Licitaţia este organizată săptămânal la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti, până la valorificarea imobilului. Împreună cu clădirea se vinde şi terenul în suprafaţă de 1.728 de metri pătraţi.

Consiliul local Alba Iulia a adoptat în ultima şedinţă o hotărâre prin care se angajează că continue contractul de asociere pentru parcarea aferentă hotelului şi cu cumpărătorul imobilului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite