Alba Iulia: Zonă de agrement cu 11 fântâni arteziene în cartierul Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia a obţinut bani pentru amenajarea a două zone de agrement, denumite Sfânta Ecaterina şi Zăvoi. Lucrările încep mâine şi se desfăşoară concomitent în ambele locaţii. În cel mult o lună, parcurile vor fi terminate.

Primăria Alba Iulia demarează mâine lucrările pentru amenajarea parcurilor Sfânta Ecaterina şi Zăvoi. Primul va fi amenajat în cartierul Cetate, la intersecţia străzilor Vasile Goldiş şi Revoluţiei, lângă biserica cu acelaşi nume. Al doilea va fi amenajat în localitatea aparţinătoare Miceşti, la intersecţia străzilor Drăguşani şi Zăvoi.

Cele două parcuri se întind pe o suprafaţă totală de peste 7.000 mp, iar proiectele au primit finanţare prin intermediul programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, finanţat de Ministerul Mediului. Valoarea contractului este de aproximativ 1 milion de lei (250.000 euro), iar durata de execuţie a lucrărilor este de aproximativ trei săptămâni. Contractul de realizare a investiţiei a fost obţinut de firma Garden Center Grup SRL Bucureşti.

11 fântâni arteziene

Proiectul parcului Sfânta Ecaterina prevede reamenajarea unui spaţiu de peste 5.000 metri pătraţi, cu alei, zone verzi şi plantaţii, loc de joacă pentru copii, dotarea cu mobilier urban, bănci şi coşuri de gunoi. Pe lângă instalaţia automată de irigat şi cea de iluminat, vor fi amplasate 11 fântâni arteziene.

image

Proiectul Parcului Sfânta Ecaterina

„Aceste fântâni vor răcori lumea pe timp de vară.Proiectantul a considerat că amenajarea acestor fântâni se încadrează perfect zonei, iar specialiştii şi-au dat acordul“, a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Acum, zona respectivă este un teren viran.

„Este în această stare de aproape 20 de ani. Am tot sperat că va fi amenajată dar până acum nu s-a întâmplat nimic. Biserica a fost terminată, dar parcul arată tot la fel ca înainte“, a afirmat Mariana Cosma (38 de ani), care locuieşte într-un bloc din apropiere.

image

Parcul Zăvoi din cartierul Miceşti va suferi, de asemenea, transformări importante. Depozit pentru diferite materiale şi utilaje ale cetăţenilor din zonă, gunoaie menajere şi resturi vegetale, cu un canal neamenajat care colectează apa pluvială, terenul este în stare avansată de degradare.

image

Proiectul parcului Zăvoi

Locul acestora va fi luat de un parc de joacă, un teren de minifotbal şi unul de tenis. Parcul Zăvoi se va întinde pe o suprafaţă de 2.500 metri pătraţi şi urmează a fi amenajate alei şi spaţii verzi decorate cu arbuşti şi flori.

Bani pentru un parc dendrologic

„Aceste parcuri se adaugă celor nouă hectare de spaţii verzi create prin planul de dezvoltare al oraşului. Locuitorii din Miceşti aveau nevoie de un parc şi un spaţiu de joacă pentru copii, iar în zona Bisericii Sfânta Ecaterina suprafaţa de teren nefolosit trebuia amenajată“, a completat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Mihai Coşer a precizat că adminsitraţia locală a obţinut o finanţare prin fonduri europene de două milioane de lei pentru amenajarea unui parc dendrologic pe dealul Mamut, la trei kilometri de oraş. Lucrările vor fi demarate în primăvara anului viitor. Parcul se va întinde pe o suprafată de 16 hectare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite