Alba Iulia: Universitatea „1 Decembrie 1918“ nu mai atrage studenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 1.300 de persoane s-au înscris pe cele 1.855 locuri pentru studiile universitare de licenţă, în condiţiile în care oferta educaţională a fost mai săracă cu 214 locuri faţă de anul trecut. Concurenţă mare este doar la facultăţile de Drept şi Ştiinţe. Istoria şi filologia nu mai reprezintă interes pentru tineri.

Oferta educaţională pentru anul 2010-2011 a Universităţii „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia nu a atras foarte mulţi candidaţi. Doar 1.300 de persoane s-au înscris pe cele 1855 locuri pentru studiile universitare de licenţă, în condiţiile în care oferta educaţională a fost mai săracă cu 214 locuri faţă de anul trecut.

Studenţii au avut la dispoziţie 550 de locuri fără taxă şi 905 de locuri cu taxă. Tinerii au putut opta şi pentru cele 400 de locuri cu taxă la învăţământul la distanţă.

„Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe, în special la specializările în domeniul economic şi al ştiinţelor inginereşte. Foarte mulţi candidaţi au optat pentru specializările juridice şi administraţie publică din cadrul Facultăţii de Drept. Specializările mai puţin căutate au fost cele de la Facultatea de Istorie şi filologie“, a spus Lucia Căbulea, prorectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. 

Examen la teologie, interviu la master

Admiterea la majoritatea domeniilor de licenţă de la Universitatea „1 Decembrie 1918” s-a făcut pe bază de dosar. Doar candidaţii la teologie au trecut astăzi prin emoţiile examenului.

În prezenţa IPS Andrei Andreicuţ şi a profesorilor Facultăţii de Teologiei, un număr de 86 de candidaţi au susţinut interviul de admitere şi probele de aptitudini. Candidaţii susţin examen pentru a ocupa unul dintre cele 52 de locuri subvenţionate la una dintre cele trei secţii de la teologie, respectiv pastorală, didactică şi asistenţă socială.

image

Şi cei care au dorit să urmeze studii de masterat au avut astăzi de susţinut un interviu motivaţional. Pentru cele 660 de locuri la specializări din domeniul ştiinţelor economice, informatică, drept, filologie sau teologie, s-au înscris 464 de candidaţi.

„Înterviul a fost uşor, întrebările au fost pertinente, iar gradul de dificultate, unul accesibil“, a spus Alin Ciolacu, de 24 de ani, din Alba Iulia. Târărul a susţinut interviul pentru un master în domeniul sistemelor informaţionale cadastrale şi organizarea teritoriului. „Am ales acest masterat deoarece îmi conferă o continuitate a studiilor, iar posibilităţile de angajare sunt mult mai mari“, A spus Alin Ciolacu, care a absolvit o facultatea de Cadastru şi cea de Informatică.  

Mâine va avea loc ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie, iar miercuri 28 iulie se vor comunica rezultatele admiterii atât la facultate cât şi la masterat.

Peste o mie de şomeri cu facultate

La ora actuală, în evidenţele AJOFM Alba figurează un număr de 1.044 de şomeri cu studii superioare. Cele mai frecvente locuri de muncă înregistrate la nivelul instituţiei sunt în domeniul economic.   

Top concurenţă facultăţi:

FACULTATEA DE ŞTIINŢE: 670 candidaţi pe 264 locuri subvenţionate
FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE SOCIALE: 460 de candidaţi pe 154 locuri subvenţionate
FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ: 86 de candidaţi pe 52 locuri subvenţionate
FACULTATEA DE ISTORIE ŞI FILOLOGIE: 84 de candidaţi pe 80 locuri subvenţionate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite