Alba Iulia: Trei studenţi din Franţa s-au specializat în electronică şi informatică industrială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii implicaţi în proiect la Consiliul Judeţean
Studenţii implicaţi în proiect la Consiliul Judeţean

Trei studenţi din Franţa au finalizat un stagiu de pregătire în judeţul Alba axat pe electronică - automatizare şi informatică industrială. Stagiul s-a desfăşurat la societăţile Baumit Teiuş, Bosch Rexroth România Blaj şi Atlantic Moon Alba Iulia.

Prezenţa studenţilor a fost posibilă în urma unui parteneriat al Consiliului Judeţean cu Departamentul francez La Manche în cadrul proiectului "Alba - La Manche, de la teorie la practică.

La ediția din acest an a proiectului, desfășurat grație  parteneriatului de cooperare semnat în 2005 între judeţul Alba şi departamentul La Manche, au participat doi studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și trei studenți ai Institutului Universitar de Tehnologie din Cherbourg - La Manche.

Alexandre Baugin, Alexandre Courtiol și Kao Shai, au desfășurat, în perioada    04 aprilie – 11 iunie, stagii profesionale axate pe electronică - automatizare şi informatică industrială la trei societăţi importante din Alba – Baumit Teiuș, Bosch Rexroth România Blaj și Atlantic Moon Alba Iulia. Cei doi studenți ai Universității din Alba Iulia, Adriana Fleşer și Marius Avram  s-au aflat în departamentul La Manche în perioada 28 martie – 06 mai 2011 și au urmat stagii de formare în domeniul cadastrului, al măsurătorilor de teren şi al energiilor regenerabile.

„Schimbul de studenți și tineri dintre cele două regiuni demonstrează funcţionalitatea relaţiei pe care o avem cu departamentul La Manche. Este o acțiune care oferă oportunitatea instruirii unor specialişti de valoare, dar şi o punte de legătură pentru Universitatea din Alba Iulia, care are acum ocazia să îşi dezvolte noi legături internaţionale”, a spus Alin Cucui, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite