Alba Iulia: Tiberiu Popa, elevul pasionat de web-design

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Popa a descoperit calculatorul la vârsta de şapte ani.
Tiberiu Popa a descoperit calculatorul la vârsta de şapte ani.

Tiberiu Bogdan Popa este unul dintre adolescenţii pasionaţi de domeniul informatic. El este elev în clasa a X-a, la profilul matematică-informatică din cadrul Colegiului tehnic „Apulum“ din Alba Iulia. Este pasionat de web-desingn şi tehnoredactor al revistei „Semnal“ editată în cadrul liceului.

Profil
Născut la: 18 august 1994, Alba Iulia
Studii: elev în clasa a X-a la Colegiul tehnic „Apulum“ din Alba Iulia
Familie: singur la părinţi

Tiberiu Bogdan Popa se ocupă încă din primul an de liceu de web-design. „Nu cred că este un domeniu de viitor decât dacă te adaptezi permanent noutăţilor. Deşi sunt la profilul de informatică, programa şcolară nu prevede astfel de cursuri, aşa că am fost nevoit să învăţ singur după orele de curs“, spune Tiberiu Popa.

El s-a axat pe crearea de site-uri şi logo-uri. O parte din munca sa poate fi văzută pe blogul personal. „Am postat câteva lucrări pe site-ul bogdangfx.info. Sunt variante de logo-uri care ar putea fi folosite de diferite firme. Au un format simplist, dar atrag prin culorile utilizate“, a precizat elevul.

Logo Tiberiu Popa

Pentru blogul său a optat pentru un logo cu o frunză fără contur în culoarea gri. „În vară voi începe o colaborare cu o firmă din Timişoara care are o rubrică dedicată web-desingului. Am creat pentru aceştia logo-ul şi am ajutat la crearea site-ului. Partea cea mai grea în realizarea unei astfel de pagini web este codarea informaţiilor. Pentru a progresa în aceast domeniu urmează să fac un curs de programare“, a spus Tiberiu.

Tehnoredactor la revistă şcolară

Tiberiu a descoperit calculatorul la vârsta de şapte ani, iar de atunci a rămas fascinat de domeniul informatic. Dragostea pentru matematică i-a fost însuflată în clasele gimnaziale. „Am studiat la Şcoala Mihai Eminescu şi am avut-o ca şi profesoară pe doamna Rodica Marinescu, care m-a pregătit inclisiv pentru faza naţională a olimpiadei“, a povestit liceanul. De-a lungul timpului a participat la o serie de concursuri de matematică şi fizică.

Adolescentul este implicat şi în proiectul „Biblioteca-matematică“ desfăşurat la nivelul colegiului „Apulum“ în parteneriat cu Biblioteca judeţeană „Lucian Blaga“ din Alba Iulia. A donat o serie de volume şi culegeri de matematică care au ajuns fie în fondul de carte al bibliotecii, fie la copiii nevoiaşi.

Pe lângă aceasta, face parte din colectivul revistei „Semnal“, coordonată de profesorii Paraschiva Coman şi Mariana Oţelea. „Mă ocup de partea de tehnoredactare, dar am realizat şi câteva articole. În paginile revistei se regăsesc materiale din diverse domenii, precum cultură, matematică, diverse curiozităţi şi jocuri logice. Mă bucur că pot face ceva util“, a spus Tiberiu Popa.

Tânărul îşi doreşte să studieze şi pe viitor informatica în cadrul unei facultăţi din Timişoara sau Cluj-Napoca. 



Cum vezi evoluţia sitemului informatic în viitor?
T.P.:
„Cred că lucrurile vor evolua pas cu pas spre trecerea tuturor datelor în sistem informatic, indiferent de domeniul şi natura lor. Oamenii de ştiinţă caută constant metode de a face viaţa mai uşoară“.

Logo Tiberiu Popa

Ce alte pasiuni ai?
T.P.:
„Ţinând cont de faptul că sunt pasionat de informatică şi calculatoare, automat îmi plac şi jocurile. Sunt fan Counter Strike. Am participat chiar şi la un concurs organizat la Alba Mall, la care au luat parte pasionaţi de jocuri din mai multe judeţe. Am fost în echipe de câte doi jucători, din păcate am fost învinşi de echipa din Târgu-Mureş. A fost o experienţă distractivă. Uneori joc şi poker online, dar doar cu bani virtuali. Sunt conştient că aceste activităţi pot crea dependenţă aşa că mă joc doar pentru recreere“.

Ce-i place: „Îmi place să-mi petrec o parte a timpului liber alături de prieteni. Sunt pasionat de muzică, am învăţat să cânt singur la chitară şi cred că în perioada următoare voi lua ore pentru a a mă descurca mai bine. Îmi plac filmele de acţiune şi comediile“.

Ce nu-i place: „Sincer, nu îmi place româna. De când eram în clasele primare, în urma unei evaluări făcute de un profesor, verdictul a fost «acesta nu-i copil de română». Şi aşa a şi fost. Mă pregătesc pentru această materie pentru că aşa trebuie. Nu îmi place minciuna. Nu suport ca cineva să insiste asupa unor lucruri pe care nu doresc să le fac“.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite