Alba Iulia: Taximetrist găsit mort la 20 de metri de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Stânea era în perioada de probă în vederea angajării la o firmă de taxi din Alba Iulia. Bărbatul a fost găsit fără suflare în maşină de nişte clienţi, la ora 24.00. Poliţiştii bănuiesc că victima a făcut infarct.

Ioan Stânea era cunoscut ca fiind un om liniştit printre taximetriştii care susţin ca era în probe la firma de taximetrie.

„De câteva săptămâni s-a prezentat la firmă în vederea angajării. Din câte ştiu eu de la cei din jurul meu, Ion Stânea, 53 ani, era pensionar şi avea credite la bancă motiv pentru care încerca să câştige nişte bani să poată plătiratele. Înainte lucrase ca maistru la Mecanica“, a afirmat Eugen Nicolae Metan, coleg cu bărbatul decedat la firma AS Taxi.

Sănătos cu câteva minute înainte de deces

Aseară în jurul orei 23.00 Ion Stânea era de serviciu şi se afla în staţia din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, la aproximativ 20 de metri de clădirea spitalului. Nu dădea semne că ceva nu ar fi în regulă cu sănătatea sa, după cum susţin colegii.

„Unul dintre colegi a vorbit cu el pe la 23.30. Ieşise să bea apă dintr-o sticlă pe care o avea în portbagaj. A făcut o glumă cu colegul care l-a întrebat ce face şi a intrat înapoi în maşină fără a da de bănuit că ceva nu e în regulă“, a povestit Eugen Metan.

image

Câteva minute mai târziu de maşină s-a apropiat o clientă care, convinsă că bărbatul dormea, a ales taxiul din spate. „Mi s-a părut că maşina era parcată alt fel decât celelalte. M-am apropiat şi am crezut că şoferul doarme aşa că m-am îndreptat către taxiul din spate. M-am urcat în maşină şi am întrebat ce se întâmplă cu şoferul din faţă la care mi s-a răspuns impasibil că e aşa de mai mult timp, şi că poate i s-a făcut rău. Am coborât repede din maşina, m-am dus la el şi am sunat la 112. Bărbatul era mort. În 10 minute a venit şi ambulanţa şi medicii care au constat decesul“, a afirmat clienta

Se bănuieşte că a făcut infarct

În urma sesizărilor făcute, în staţia de taxi au sosit echipaje ale salvării şi poliţiei. Uşa maşinii era lovită, iar asta a stârnit suspiciuni în rândul poliţiei. A fost aşteptat un reprezentant al firmei pentru a afla dacă a mers cu maşina lovită la serviciu. Colegii victimei au confirmat faptul că portiera din partea şoferului era lovită de mai mult timp.

„Pe mine m-a sunat un coleg de la o altă firmă de taxi şi mi-a zis că, crede că Ion Stânea este mort. Am venit cât de repede am putut şi l-am găsit pe scaunul şoferului fără suflare. Am plecat la spital, care era foarte aproape pentru a aduce un medic“, a spus Eugen Metan.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că bărbatul decedat nu prezenta urme de violenţă. Pentru stabilirea cauzei decesului acesta a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Alba, în vederea efectuării necropsiei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite