Alba Iulia: Târgul Căciulilor de la Blaj, o tradiţie de trei secole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii pot cumpăra căciuli de toate tipurile
Vizitatorii pot cumpăra căciuli de toate tipurile

Oraşul Blaj găzduieşte luni, 6 decembrie 2010, tradiţionalul târg al căciulilor. Comercianţii acestor produse sunt aşteptaţi la unul dintre cele mai vechi evenimente de acest gen din ţară.

Târgul Căciulilor este atestat documentar de trei secole şi se desfăşoară  în fiecare an de Sfântul Nicolae. Manifestarea din acest an are loc pe B-dul Republicii, str. Astra şi str. Câmpia Libertăţii, unde circulaţia va fi blocată incă de duminică seara.

Mii de cumpărători de căciuli pentru iarnă şi vânzătători din Transilvania, Moldova sau Banat vor umple cele trei străzi din oraş. De al târg  se pot cumpăra căciuliţe tricotate pentru copii şi tineri, căciuli din blana de vulpe pentru doamne sau căciuli de astrahan pentru bărbaţi.

Pe lângă căciuli se vor putea achiziţiona şi alte produse cum ar fi haine, dulciuri, produse artizanale şi alimentare. Manifestarea este totodată o ocazie pentru locuitorii oraşului şi vizitatori de a petrece câteva ore în aer liber, în cântec de colinde, cu mici, bere şi vin cald, alături de cei apropiaţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite