Alba Iulia: TVA-ul nu a majorat preţurile articolelor de îmbrăcăminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii comercianţi preferă să câştige mai puţin, dar să-şi vândă marfa. Hainele şi încălţămintea, principalele produse care au rămas cu preţul vechi. În pieţe nu s-au scumpit nici legumele şi fructele.

Majoritatea agenţilor economici din Alba Iulia au preferat să nu mărească preţurile odată cu creşterea TVA-ului cu 5 la sută. Magazinele cu articole de vestimentaţie şi încălţăminte sunt cele în care preţurile produselor de pe raft au rămas deocamdată neschimbate.

„Noi nu am crescut preţurile odată cu majorarea TVA-ului deoarece suntem conştienţi că lumea nu stă foarte bine cu banii. Am vorbit cu contabila noastră, preţurile vor fi conform noi legislaţii abia când vom aduce marfă nouă“, a spus Floare Ursu, administratorul unui magazin de îmbrăcăminte.

image

Femeia e conştientă că această decizie îi aduce unele pierderi financiare. „Prefer să ies în pierdere cu câţiva lei la un produs, decât să rămân cu marfa pe stoc“, a mai spus Floare Ursu.

Şi administratorii lanţurilor de magazine au păstrat vechile preţuri. Vasile Bucur, patronul magazinelor Agressione, Ana Fashion şi Romarta Tineretului a precizat că în această perioadă preţurile vor rămâne neschimbate. „Nu vom majora preţurile. Mai mult, avem o oferă promoţională, la două produse cumpărate, preţul celui de-al al doile produs este redus la jumătate“, a specificat Vasile Bucur.

Clienţii sunt cei favorizaţi. „Îmi caut o rochie de vară. Din câte am observat preţurile sunt aceleaşi de luna trecută. Am văzut că s-au scumpit produsele alimentare din marketuri“, a spus Lavinia Albu, de 23 de ani, studentă.

Preţuri neschimbate în piaţă

Micii comercianţi din piaţa din centrul oraşului nu au ţinut cont de majorarea TVA-ului.

image

„Am venit de la Benic cu zmeură şi agreşi şi legume din grădină. Le vând cât sunt proaspete. Dacă le scumpesc, nu le mai cumpără nimeni şi se strică“, a spus Ana Topor, de 62 de ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite