Alba Iulia: Subvenţii pentru elevii implicaţi în proiectul „Eu nu abandonez şcoala!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subvenţia pentru cei 60 de elevi incluşi în proiectul „Eu nu abandonez şcoala!” se acordă joi, 23 iunie, la Primăria Alba Iulia. Banii pot fi ridicaţi de la casieria instituţiei de părinţi sau tutorii legali. Valoarea bursei este de 260 de lei.

Proiectul „Eu nu abandonez şcoala!” a fost iniţiat de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Asociaţia Pakiv România.

În cadrul proiectului au fost incluşi 60 de elevi de la Şcoala „Ion Agârbiceanu“, Colegiul tehnic „Alexandru Domşa“ şi Colegiul „Apulum“ din Alba Iulia, Şcoala cu clasele I-VIII „Decebal“din Cricău, Şcoala „Mihail Kogălniceanu“ Sebeş, Şcoala „Iuliu Maniu“ Vinţu de Jos, Şcoala „Ioan de Hunedoara“ Sântimbru, Şcoala „Mihai Eminescu“ Ighiu şi Liceul teoretic din Teiuş.

Pentru lunile aprilie, mai şi iunie cuantumul acestui tip de bursa este de 260 lei. „Subvenţiile se acordă în două tranşe, la sfârşitul anului şcolar 2010 – 2011, respectiv la sfârşitul programului, în 31 martie 2012. Aceste sume de bani vor completa posibilităţile cursanţilor de autofinanţare pe durata programului şi în egală măsură vor recompensa eforturile acestora de a frecventa acest tip de reintegrare educaţională“, a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Proiectul „Eu nu abandonez şcoala!“ vizează creşterea numărului elevilor consiliaţi în cadrul programului „şcoală după şcoală“, obţinerea de rezultate pozitive în cazul elevilor cu tendinţe de abandon şcolar, responsabilizarea comunităţii şi a opiniei publice prin mesajului campaniei, dar şi formarea de specialişti în discipline şcolare cu aplicaţii de tip învăţământ remedial „şcoală după şcoală“.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1.200.000 lei
 


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite