Alba Iulia: Ştrandul de la Schit se transformă în zonă de agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul va avea forma unui lac cu o insulă şi terase de belvedere. Arhitecţii primăriei propun amenajarea a patru bazine de înot, dintre care unul de relaxare echipat cu instalaţii pentru masaj şi unul de agrement cu topogan şi curenţi de apă.

Ştrandul de la Schit este singurul din Alba Iulia şi se află în stare avansată de degradare. În prezent, bazinele sunt deteriorate, iar gardul de împrejmuire  a fost rupt.

Arhitecţii primăriei propun, printr-un plan urbanist de detaliu (PUD), aprobat la ultima şedinţă de consiliul local, amenajarea unei baze de agrement moderne, ce ar urma să aibă forma unui lac cu o insulă. Cele două bazine existente vor fi transformate.

Patru bazine

Proiectul prevede amenajarea unui bazin mare pentru înot, unul de relaxare echipat cu instalaţii pentru masaj, un bazin de agrement cu tobogane şi curent de apă şi unul  pentru copii.

image

„Forma aleasă este inspirată din natură amintind de un lac cu o insulă. Suprafaţa bazinelor este de 2.029 metri pătraţi“, a spus Hegviga Călin, arhitectul primăriei Alba Iulia.  Pe lângă aceasta, se vor monta şi instalaţii de tratare a apei şi duşuri în şase zone diferite. Apa din bazine ar urma să fie încălzită cu panouri solare.

Dotări moderne

„Pe PUD este inclusă şi construirea unui corp de intrare care să cuprindă în aripa dinspre ştrand garderoba, grupurile sanitare, duşuri, un cabinet medical, cabina de bilete şi un depozit pentru mobilierul de agrement, având deasupra o terasă acoperită. În aripa dinspre parc va fi alimentaţia publică de tip fast-food, o cofetărie cu terasă. Intrarea în ştrand va fi marcată printr-un turn, care va avea la etaj o terasă bervedere cu bar“, a spus arhitecta Hedviga Călin.

Modernizarea zonei de agrement de la Schit presupune şi amenajarea parcului din imediata apropiere a bazinelor de înot. Aleile, locul de joacă pentru copii, zona meselor pentru picnic, toate sunt incluse în procesul de transformare.

Investiţia a fost evaluată anul trecut la peste 100.000 de euro. Proiectul ar urma să fie demarat în vară şi finalizat în 2012.

„În procent de 90 la sută, vom începe lucrările în vara aceasta. Cel mai probabil vor fi realizate de un investitor privat. Dacă se încep lucrările în vară, ştrandul nu va fi funcţional. Decât să se păstreze în stadiul actual, mai bine să fie modernizat şi să fie închis în acest sezon.Nu avem stabilită deocamdată valoarea finală a investiţiei“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Intrarea în zona de agrement se face de pe strada Francisca, unde sunt prevăzute 104 locuri de parcare şi suporturi pentru biciclete.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite