Alba Iulia: Spărgătorul vilei primarului Mircea Hava condamnat la 9 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din bunurile furate au fost recuperate din locuinţa hoţului
O parte din bunurile furate au fost recuperate din locuinţa hoţului

Viorel Macovei a dat 11 spargeri la Alba Iulia în cursul anului 2006. Printre victime se află şi preşedintele PSD Ioan Dîrzu. Hoţul fura tot ce găsea în locuinţe şi transporta bunurile cu genţi luate tot din casele oamenilor.

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv, la sfârşitul săptămânii trecute, pe Viorel Macovei, din Deva, la o pedeapsă de 9 ani. A fost judecat pentru 11 infracţiuni de furt şi una de distrugere, soldate cu pagube de peste 108.000 de lei.

80 de ani de închisoare

Bărbatul a primit pentru toate faptele 80 de ani de închisoare, dar va executa condamnarea cea mai grea. „Casează decizia penală atacată numai sub aspectul cuantumului sporului de pedeapsă aplicat în urma contopirii pedepselor pe care-l stabileşte la 1 an închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 9 ani închisoare“, se afirmă în sentinţa judecătorilor de la Curtea de Apel.

Hoţul a devenit celebru în Alba Iulia după ce, printre victimele sale, s-a aflat şi primarul Mircea Hava, dar şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. Pe lista păgubiţilor se mai află proprietarii firmei Florea Grup, David Florea şi Ciprian Florea, dar şi cetăţeni italieni.

Furturile au avut loc în perioada martie 2006 – ianuarie 2007, dar Viorel Macovei a fost prins abia în februarie 2008. Poliţiştii au dat de urma acestuia investigând un alt furt de care era suspectat bărbatul. Spargerea la casa primarului Mircea Hava a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie 2006.

Primarul era plecat într-o delegaţie în Spania, iar soţia acestuia era în vizită la nişte prieteni. La întoarcere, Cristina Hava a descoperit un geam spart şi casa răvăşită. Din locuinţa primarului au dispărut un pistol cu gaze, telefoane mobile, parfumuri bărbăteşti Versace, Davidoff şi Bulgari, 5.000 de euro şi alte bunuri. Mircea Hava s-a constituit parte civilă cu suma de 21.000 de lei.

A recunoscut faptele

Lovitura la vila familiei Dîrzu a fost dată în noaptea de 16 spre 17 iunie 2006. A intrat în locuinţă printr-un gem întredeschis de la parter. A sustras şi de aici aproximativ 5.000 de euro, un calculator, un laptop, ceasuri, un aparat foto, parfumuri. Hoţul lua din locuinţe tot ce găsea, de la încărcătoare de telefon până la aparatură electronică şi bani.

O parte din bunuri, în valoare de 56.000 de lei, au fost găsite la locuinţa acestuia. Una dintre locuinţele prădate, în care locuia un italian, a fost inundată de hoţ pentru a şterge urmele. V

iorel Macovei a recunoscut faptele şi a motivat furturile prin situaţia socială dificilă în care se afla. „După eliberare din închisoare în 2005 tatăl meu a murit şi nu am reuşit să mă angajez ca să întreţin ce doi copii pentru că aveam cazier“, le-a spus Viorel Macovei judecătorilor.

Vedeţi aici lista completă a victimelor lui Viorel Macovei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite