Alba Iulia: Soţ şi soţie cercetaţi pentru înşelăciune cu locuri de muncă în Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane din Alba Iulia, soţ şi soţie, sunt cercetate de poliţişti cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Cei doi sunt acuzaţi că au indus în eroare peste 100 de persoane cu promisiunea obţinerii unui loc de muncă în Haiti.

În sarcina celor doi soţi, Aurelian A., de 37 de ani şi Elena A., de 32 de ani, s-a reţinut faptul că, în perioada 19 iulie – 27 august 2010, prin promisiuni neadevărate referitoare la obţinerea unui loc de muncă în străinătate, respectiv în Haiti, au indus în eroare, în scopul obţinerii de foloase materiale 138 de persoane din judeţele Alba, Mureş şi Hunedoara.

De la aceştia, suspecţii au solicitat câte 30 de euro/persoană. Un număr de 119 persoane au plătit suma respectivă. Valoarea prejudiciului se ridică la 3.570 de euro. Faptele au fost săvârşite pe raza municipiului Alba Iulia şi a unor localităţi din judeţele Mureş şi Hunedoara.

„La data de 6 septembrie a fost începută urmărirea penală în cauză, împotriva celor doi soţi, iar la data de 7 septembrie Aurelian A. a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba. În urma prezentării acestuia Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă, s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu“, a declarat Iulia Mărginean, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite