Alba Iulia: Şofer scos vinovat în accident deşi a respectat culoarea semaforului (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine surprinsă de camera de luat vederi
Imagine surprinsă de camera de luat vederi

O tânără din Alba Iulia a pierdut un proces în instanţa de judecată, legat de un accident rutier din iunie 2010, deşi un filmuleţ video prezentat la dosar arată că nu a intrat pe culoarea roşie în intersecţia în care a avut loc incidentul.

Sorina Batiu se afla la volanul autoturismului personal cu care circula pe strada Moţilor şi intenţiona să traverseze intersecţia din apropierea magazinului Unirea pentru a ajunge pe strada Avram Iancu. În momentul în care a ajuns la mijlocul intersecţiei a fost lovită de un alt autoturism. Tânara afirmă că a intrat pe culoarea verde în intersecţie.

Sorina Batiu şi-a reparat maşina pe cheltuiala proprie

Sorina Batiu şi-a reparat maşina pe cheltuiala proprie

Înregistrarea video realizată de camera amplasată în zonă de Primăria Alba Iulia arată că semaforul de pe direcţia pe care se deplasa Sorina Batiu s-a schimbat de pe galben pe roşu după momentul producerii accidentului. Poliţistul care a întocmit procesul verbal a concluzionat, însă, că tânăra este vinovată de producerea accidentului. A fost amendată cu suma de 360 de lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Sorina Batiu şi-a reparat maşina pe cheltuiala proprie

Ulterior, Sorina Batiu a contestat în instanţă procesul verbal, dar Judecătoria Alba Iulia i-a respins plângerea. Judecătorul a luat în considerare doar procesul verbal întocmit de poliţist, declaraţiile celuilalt şofer şi ale unui martor ocular. Nu a luat în considerare proba video pe motiv că aceasta este contrazisă de probele aflate la dosar. „Sunt scoasă vinovată deşi nu sunt. Sunt decisă să depun plângere împotriva poliţistului care a întocmit procesul verbal şi împotriva martorului, pentru mărturie mincinoasă“, a spus tânăra.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite