Alba: Silviu Prigoană şi-a făcut domeniu schiabil la Gârda de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 10 zile pârtiile vor putea fi încercate de schiori
Peste 10 zile pârtiile vor putea fi încercate de schiori

Trei pârtii de schi vor fi inaugurate până la sărbătorile de iarnă în comuna Gârda de Sus. Turiştii vor avea la dispoziţie un telescaun şi un teleschi. Investiţia aparţine omului de afaceri Silviu Prigoană care s-a asociat cu administraţia locală.

Amatorii de schi vor avea la dispoziţie peste câteva zile încă trei pârtii de schi în Munţii Apuseni, în comuna Gârda de Sus, la 100 de kilometri de Alba Iulia. Pârtiile Gheţarul 1, 2 şi 3 sunt aproape gata.

Mai sunt de realizat doar câteva mici detalii pentru a intra în circuitul turistic. Inaugurarea efectivă este programată în jurul datei de 20 decembrie 2010. Investiţia aparţine omului de afaceri Silviu Prigoană şi este în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Acesta s-a asociat cu administraţia locală din Gârda de Sus care a oferit terenul necesar derulării investiţiei. Pârtiile sunt amenjate în zona pensiunii „Mama Uţa“, la 200 de metri de drumul naţional nr. 75.

Pârtii cu grade diferite de dificultate


„Domeniul schiabil Gheţarul ocupă o suprafaţă totală de 10 hectare. Toate pârtiile dispun de instalaţie de produs zăpada artificială şi nocturnă, iar tarifele vor fi de 7 lei urcarea cu telescaunul şi 3 lei urcarea cu teleschiul“, a spus Rareş Gărduş, administratorul pârtiilor. Prima pârtie de 1.100 metri cu grad sporit de dificultate este destinată schiorilor cu experienţă. A doua are 1.600 metri şi un grad de dificultate mediu, iar cea de-a treia, de 2.200 metri, va fi destinată începătorilor.

În partea superioară a domeniului schiabil este amenajat un lac de acumulare care va fi folosit pentru asigirarea zăpezii artificiale. Tot aici, pe perioada verii, se intenţionează amenjarea unui ştrand la cea mai mare altitudine din ţară.

„Am avut noroc că aceşti investitori au ales localitatea noastră pentru a face această investiţie pentru că ne va ajuta mult să ne dezvoltăm pe viitor. Comuna oferă câteva sute de locuri de cazare în pensiuni, astfel încât nu vor fi rpobleme din acest punct de vedere“, a afirmat primarul comunei, Marin Vîrciu.

Turişii care aleg pensiunile din Gârda de Sus, nu vor mai fi nevoiţi să meargă 10 kiloemtri până la Arieşeni pentru a schia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite