Alba Iulia: S-a dat drept angajată la gaz şi a furat bani din casele unor vârstnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 50 de ani din Cugir a înşelat mai multe persoane vârstnice din Alba Iulia. A pătruns în casele oamenilor dându-se drept angajată a unor firme de electricitate, gaz şi apă şi a furat suma totală de 630 de lei.

Femeia a comis infracţiunile anul trecut în noiembrie, dar şi în lunile ianuarie şi martie 2011.

„Din cercetări a rezulatat că S.M., atribuindu-şi calităţi false şi sub pretextul că este angajată a unor firme de electricitate, gaz sau apă a pătruns în locuinţele a trei peroane de 73, 81 şi 93 de ani din Alba Iulia, de unde, profitând de neatenţia acestora, a sustras diferite sume de bani, prejudiciul total cauzat fiind de 630 lei“, a precizat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. 

Femeia de 50 de ani din Cugir este cercetată pentru infracţiunea de furt.

IPJ Alba recomandă cetăţenilor:

Funcţionarii/angajaţii diferitelor instituţii deţin legitimaţii care atestă calitatea lor de angajaţi, solicitaţi-le aceste legitimaţii şi asiguraţi-vă de scopul legitim al prezenţei lor.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să verifice cu atenţie identitatea persoanelor care le propun sau le solicită diferite servicii, întrucât, de multe ori aşa-zişii binevoitori ascund intenţii infracţionale.

Notaţi numele acestora şi verificaţi telefonic dacă într-adevăr sunt angajaţi ai instituţiei respective.

Refuzaţi orice persoană necunoscută care vă solicită bani cu împrumut, lăsându-vă garanţii obiecte sau bani de a căror valoare nu va puteţi da seama pe loc!

Nu vă lăsaţi convinşi să efectuaţi schimb valutar. Nu acceptaţi să cumpăraţi obiecte de la persoane neautorizate, trebuie să fiţi suspicioşi cu privire la oferirea de bunuri la „preţuri avantajoase”. Bunurile pot proveni din furt sau pot fi contrafăcute!

Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 si un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului!

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite