Alba Iulia: Rujeola a băgat în spital 28 de persoane. Virusul a suferit o mutaţie ce afectează adulţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rujeola dă bătăi de cap medicilor din Alba. În doar o lună de zile au fost înregistrate 28 de cazuri de infecţie cu această boală, majoritatea la persoane adulte. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că este cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimii cinci ani.

„Primul caz a fost identificat şi confirmat în luna mai. Virusul a suferit unele mutaţii motiv pentru care s-au înregistrat un număr mai mare decât în anii precedenţi. Sunt 11 cazuri în Albna Iulia, 13 la Blaj şi patru în zona rurală a oraşului Sebeş. Cazurile au fost izolate în secţiile de boli infecţioase. Am avut şi cazuri de refuz de internare şi recoltare probe pentru diagnostic şi laborator“, a spus medicul Horia Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Directorul a completat că focarele sunt ţinute sub control şi că astfel de evoluţii sunt înregistrate la interval regulate, de aproximativ cinci ani.
Alte măsuri luate de istituţia sanitară se referă la supravegherea clinică apersoanelor care au intrat în contact cu bolnavii şi finalizarea campaniei de vaccinare a copiilor din calsa I-a. La DSP există în prezent un stoc de 2.559 de doze de vaccin.

Rujeola este o boală infecţioasă, extrem de contagioasă, provocată de virusul rujeolic, caracterizată prin febră mare, tuse, secreţii nazale şi oculare şi erupţie cutanată. Este una dintre bolile eruptive, contagioase ale copilăriei şi mai este cunoscută şi sub denumirea populară de pojar. Sursele de infecţie sunt constituite numai de omul bolnav. Bolnavul strănută şi prezintă secreţie nazală abundentă mucopurulentă, are laringită cu voce aspră şi răguşită, tuse uscată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite