Alba Iulia: Reparaţii capitale pe 24 de străzi. Investiţia este de 8 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Cosma se plânge de starea deplorabilă a străzii pe care locuieşte.
Octavian Cosma se plânge de starea deplorabilă a străzii pe care locuieşte.

Mâine, la Primăria Alba Iulia vor fi semnate contractele de atribuire a licitaţiilor. Firmele care vor executa lucrările sunt Diferit SRL Cluj-Napoca şi Elis SRL Petreşti. Proiectul presupune modernizarea a peste 12 kilometri de şosea.

24 de străzi din centrul vechi al oraşului Alba Iulia intră de săptămâna viitoare în reparaţii. „Astăzi este ultima zi de depunere a contestaţiilor. Dacă totul decurge în mod normal, mâine se va semna contractul de execuţie“, a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Proiect de 8 milioane de euro

Proiectul „Reparaţii capitale străzi, cu dotare tehnico-edilitară în Municipiul Alba Iulia” are o valoarea totală de peste 34,5 milioane lei (aproximativ 8 milioane de euro), din care 28 milioane lei fonduri europene prin programul de dezvoltare regională. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Alba Iulia.

image

Locuitorii din centrul vechi al oraşului îşi doresc de ani buni reabilitarea străzilor. Cu toate acestea, se vor bucura abia atunci când vor vedea muncitorii că au început lucrările. „Am înţeles că o să se repare mai multe străzi în zonă, Plevnei, Siretului şi Iaşilor. În primăvară am primit înştiinţare în cutia poştală, să vedem dacă se vor face lucrările“, a spus Andrei Zsebe, de 66 de ani, localnic pe strada Plevnei.

Doar cârpeli în ultimii ani

Starea deplorabilă a drumurilor afectează şi maşinile, şi casele oamenilor. „Se circulă în condiţii groaznice cu maşina în această zonă. E plin de gropi şi de denivelări“, a spus Octavian Cosma de 20 de ani, locuitor pe strada Siretului.

Strada Plevnei din Alba Iulia

El a precizat că în ultimi ani s-au făcut doar lucrări de mântuială. „Cârpesc doar gropile, nu s-au făcut niciodată reparaţii aşa cum ar fi normal. Plombarea gropilor ţine câteva luni, când vine iarna şi îngheaţă se fac la loc“, a mai spus  Octavian Cosma.

Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea celor 24 de străzi situate în zona veche a municipiului Alba Iulia, în lungime totală de peste 12,5 kilometri. „Dacă toate lucrurile merg bine, peste un an este posibil să fie terminată lucrarea“, a afirmat primarul Mircea Hava.

Lucrările vor fi realizate de firmele Diferit SRL Cluj-Napoca şi Elis SRL Petreşti. Societatea din Cluj va lucra pe opt străzi, în timp ce firma din Alba va executa investiţia pe 16 străzi.

Lista străzilor care vor intra în reparaţii: strada Bucureşti, Florilor, Ion Arion, Andrei Mureşanu, Plevnei, Dobrogei, Crângului, Zorilor, Siretului, Mihai Viteazu, Ceferiştilor, Iaşilor, Luminii, Munteniei, Progresului, Traian, Popa Laurean, Morii, Libertăţii, Mărăşti, Petre Dobra, Gheorghe Doja, Livezii, Oituz, Călăraşilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite