Alba: Referendum la Universitatea „1 Decembrie 1918“ pentru modalitatea de desemnare a rectorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul Universităţii 1 Dcembrie 1918 a făcut public calendarul şi metodologia de organizare a Referendumului la nivelul instituţiei de învăţământ pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului.

Potrivit noii legi a educaţiei, universităţile trebuie să aleagă prin referendum modalitatea de desemnare a conducătorului instituţiei. Aceasta poate fi pe bază de concurs public sau pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret și egal.

Referendumul la Universitatea din Alba Iulia va avea loc în 20 iunie 2011, între orele 8 – 20. Până atunci se vor desfăşura trei dezbateri publice informarea comunității academice asupra referendumului şi implicațiilor care decurg din acesta în 31 mai, 8 iunie şi 14 iunie. Buletinele de vot vor fi tipărite de Ministerul Educaţiei.

Au drept de vot toate cadrele didactice și cercetătorii care sunt angajate, respectiv angajați, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, din cadrul Universității și reprezentanții studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților.

Desemnarea rectorului Universităţii se va face ulterior, pe baza deciziei rezultată din referendum, în perioada 1 decembrie 2011 - 15 martie 2012. În prezent funcţia de rector este deţinută de prof. Achim Moise, aflat la al doilea mandat la conducerea instituţiei.

Vezi AICI regulamentul de desfăşurare a referendumului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite