Alba Iulia: Războiul firmelor pentru o investiţie de 7 milioane de euro. Câştigătorul licitaţiei contestat de alţi doi ofertanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia nu a mai reuşit să împace ofertanţii pentru o investiţie de 7 milioane de euro, finanţată în cea mai mare parte din bani europeni. Câştigătorul licitaţiei a fost contestat de alţi doi ofertanţi. Investiţia se referă la modernizarea unei străzi de 2 kilometri, la ieşirea din Alba Iulia spre Teiuş.

Lucrările de modernizare a carosabilului pe DN 1, în zona străzii Al. I. Cuza, la intrarea în Alba Iulia dinspre Cluj-Napoca sunt întârziate din cauza contestaţiilor atribuirii lucrărilor de execuţie. La licitaţie au participat 12 firme, printre care trei din Alba.

Lucrările durează doi ani

Licitaţia a fost câştigată de firma Diferit SRL din Cluj-Napoca. „A depus contestaţie firma Florea Grup SRL pentru descalificare, iar Newamport SRL Bistra pentru punctajul acordat. Marţi am primit notificare din partea Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor, iar astăzi trimitem spre dânşii toată documentaţia privitoate la desfăşurarea licitaţiilor“, a spus Silvia Moldovan, directorul Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Alba Iulia.

În termen de 20 de zile urmează să se soluţioneze contestaţiile. „Noi sperăm ca maxim până data de 1 iunie să demarăm lucrările. Suntem conştienţi că toate aceste lucrări vor crea un disconfort pentru tot ceea ce înseamnă acces auto dinspre şi înspre Cluj, Teiuş, respectiv Sebeş, Sibiu. Săptămâna aceasta se lucrează împreună cu poliţia la corelarea rutelor de circulaţie“, a spus viceprimarul Paul Voicu.

Lucrările sunt estimate să dureze aproximativ doi ani de zile. Autorităţile susţin că în primă fază se va lucra la partea de carosabil. „Nu avem de gând să suprapunem lucrările cu intervenţiile la pasajul de peste calea ferată şi a podului de peste râul Ampoi deoarece atunci nu se va mai putea realiza accesul în oraş. Datorită lăţimii de patru benzi pe care o are acest tronson de drum, se va lucra alternativ pe câte două benzi. Anul acesta avem de gând să lucrăm la carosabil şi infrastructură, inclusiv la reabilitatea reţelei de apă şi canalizare din Bărăbanţ“, a precizat Silvia Moldovan. 

Cine sunt firmele implicate

Firma Diferit SRL din Cluj-Napoca se ocupă în prezent şi de lucrările de reabilitare a opt străzi din centrul vechi al oraşului cu o valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Firma Florea Grup a subcontractat de la Grup Corint SA majoritatea lucrărilor de reabilitare ce se desfăşoară acum în zona istorică a Cetăţii Alba Iulia, evaluate la 12 milioane de euro.

Firma Newamport Compani SRL Bistra efectuează lucrările de modernizare a străzilor Mureşului şi Măceşului din cartierul Bărăbanţ (1 milion de euro), precum şi a drumului judeţean Aiud - Buru (5 milioane de euro). 

Investiţia de modernixzare a străzii Al.I. Cuza este ultima din cele şapte proiecte din programul integrat de dezvoltare urbană (PIDU) pentru care Primăria Alba Iulia a primit finanţare. Vaşloarea totală a proiectelor se ridică la 60 de milioane de euro.

Celelalte investiţii au fost licitate şi adjudecate fără probleme. Unul dintre proiecte, respectiv modernizarea căminului de persoane vârstnice, a fost finalizată.

Firmele care şi-au adjudecat celelate licitaţii sunt Grup Corint SA Sântimbru (două proiecte ce vizează Cetatea Alba Carolina), Diferit SRL Cluj-Napoca, Elis SRL Petreşti, Start Construct SRL Alba Iulia şi Concefa SA Sibiu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite