Alba Iulia: REMEMBER Călătorie experiment cu un autobuz din 1989 transformat în muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuz de genul celor care au circulat înainte de 1989
Autobuz de genul celor care au circulat înainte de 1989

Marţi, 21 decembrie 2010, timp de aproximativ 2 ore, pe străzile din Alba Iulia va circula pentru ultima oară un autobuz folosit înainte de 1989, transformat într-un muzeu itinerant.

Autobuzul va găzdui o expoziţie foto, prin intermediul căreia se încearcă reconstituirea ultimelor zile ale regimului comunist. Zecile de poze expuse surprind instantanee cu atmosfera de la Alba Iulia, din ziua de 22 decembrie 1989.

De asemenea, cei  care vor călători cu rudimentarul autobuz  vor avea prilejul să trăiască experienţa unei călătorii cu transportul în comun al acelor vremuri.

Alături de lipsa alimentelor, a curentului, a căldurii, şi altele, transportul în comun în ultimii ani ai regimului comunist a constituit o grea încercare pentru orice român.

Afiş

Astfel, evenimentul îşi propune să reamintească albaiulienilor faptul că au ieşit în stradă în zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, şi pentru că mersul cu autobuzul se transformase în acele zile de decembrie într-o adevărată aventură.

Manifestarea intitulată sugestiv, REMEMBER -DECEMBRIE 1989 este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Instituţia Prefectului Judeţul Alba, Societatea de Transport Public Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Afiş2

Lansarea autobuzului va avea loc, marţi, 21 decembrie 2010, la ora 11.00 din faţa Palatului Adimistrativ din Alba Iulia. Până pe data de 24 decembrie 2010 autobuzul va staţiona între Sala Unirii şi Clădirea Muzeului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite